Supa de legume cu pesto (Supa pistou)

Supa de legume cu pesto (Supa pistou)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 dovlecei (aproximativ 600 g)
2 rosii (aproximativ 400 g)
200 g morcovi
1 ceapa
100 g mazare (proaspata sau congelata)
1 cana de fasole boabe fierte
150 g fasole verde (proaspata sau congelata)
2 tije de telina apio
1 cartof mediu sau 2 cartofi mici (aproximativ 250 g)
80 g parmezan ras
1,5 l apa
sare
Pentru sosul pesto
100 ml ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
o mana de frunze de busuioc (15-20 de frunze)
4 catei de usturoi
1 lingurita de cimbru uscat
sare
piper

Aceasta este o supa “taraneasca” delicioasa care combina savoarea diferitor legume cu aroma sosului pesto. Originea acestei supe este disputata intre francezi si italieni.

  • 60 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingredients

  • Pentru sosul pesto

Instructiuni

Chiar daca vi se pare ca aceasta supa are prea multe etape, trebuie sa tineti cont de fragezimea si timpul de gatire al fiecarei legume si sa le adaugati in supa incepand cu cele care fierb mai greu (morcov, telina, cartof, fasole verde) si terminand cu cele care fierb mai usor. Astfel legumele si vor pastra forma si gustul.

Etape

1
Gata

Spalati legumele. Taiati ceapa marunt, iar celelalte legume cuburi mici.

2
Gata

Intr-o craticioara puneti putina apa la fiert. Crestati usor rosiile pe fund si opariti-le timp de 20-30 secunde. Scoateti rosiile, puneti-le intr-un bol cu apa foarte rece. Astfel puteti sa curatati foarte usor pielita. Taiati rosiile cubulete.

3
Gata

Intr-o oala puneti la fiert 1,5 l de apa.

4
Gata

Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa timp de 2-3 minute. Adaugati morcovii si telina. Caliti la foc mic timp de 5 minute amestecand continuu.

5
Gata

Adaugati cartofii si fasolea verde si mai gatiti 3 minute.

6
Gata

Puneti legumele in apa fiarta. Puneti frunzele de dafin, sare si piper. Fierbeti la foc mediu timp de 10 minute.

7
Gata

Adaugați dovleceii si mai lasati la fiert inca 5 minute.

8
Gata

Adagati mazarea si rosiile si fierbeti timp de 5 minute.

9
Gata

Adaugati fasolea boabe si mai lasati la foc mic timp de 10 minute.

10
Gata

Prepararea sosului pesto

Puneti intr-un blender cateii de usturoi tocati, frunzele de busuioc tocate, uleiul de masline, si sucul de lamaie. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena.

11
Gata

Adaugati sosul pesto peste legume si mai fierbeti la foc mic inca 5 minute.

12
Gata

Supa se serveste cu parmezan ras.

Loulou

previous
Risotto cu sparanghel, menta si lamaie
next
Pate de ciuperci
previous
Risotto cu sparanghel, menta si lamaie
next
Pate de ciuperci

2 Comments Hide Comments

Dă-i un răspuns lui Loulou Anulează răspunsul