Ingredients
-
2 lingura ulei de masline
-
o ceapa mare sau 2 cepe mici
-
500 g ciuperci champignon proaspete
-
1 morcov
-
3 catei de usturoi
-
1 lingura de cimbru uscat
-
25 g unt
-
100 g crema de branza (de exemplu Philadelphia)
-
o legatura de patrunjel sau marar proaspat (dupa preferinte)
-
sare
-
piper
Instructiuni
La versiunea de post se adauga un avocado si cateva rosii uscate sau 50 g de masline fara samburi si se paseaza totul cu ajutorul unui blender. Se prepara usor si este mult mai sanatos decat pateul din comert.
Etape
1
Gata
|
Curatati ciupercile, ceapa, usturoiul si morcovul si taiati-le cubulete. |
2
Gata
|
Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie apoi adaugati ingredientele tocate. Adaugati cimbrul si lasati sa se gateasca la foc mediu pana cand scade zeama pe care o lasa ciupercile. |
3
Gata
|
Dupa ce s-au gatit ciupercile, lasati sa se raceasca putin apoi pasati ciupercile cu ajutorul unui blender. |
4
Gata
|
Adaugati 25 de unt (o lingura) care a stat la temperatura camerei, ca sa fie moale si 100 g de crema de branza. |
5
Gata
|
Asezonati cu sare si piper dupa gust si adaugati verdeata tocata marunt. |