Pate de ciuperci

Pate de ciuperci

Ingrediente

2 lingura ulei de masline
o ceapa mare sau 2 cepe mici
500 g ciuperci champignon proaspete
1 morcov
3 catei de usturoi
1 lingura de cimbru uscat
25 g unt
100 g crema de branza (de exemplu Philadelphia)
o legatura de patrunjel sau marar proaspat (dupa preferinte)
sare
piper

Acest pate este o alternativa sanatoasa la pateul vegetal din comert. El poate fi transformat in pate de post prin inlocuirea untului cu un avocado si a cremei de branza cu rosii uscate sau masline. Este un aperitiv delicios, care poate fi luat la picnic sau savurat la mese festive.

  • 1 ora
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

La versiunea de post se adauga un avocado si cateva rosii uscate sau 50 g de masline fara samburi si se paseaza totul cu ajutorul unui blender. Se prepara usor si este mult mai sanatos decat pateul din comert.

1
Gata

Curatati ciupercile, ceapa, usturoiul si morcovul si taiati-le cubulete.

2
Gata

Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie apoi adaugati ingredientele tocate. Adaugati cimbrul si lasati sa se gateasca la foc mediu pana cand scade zeama pe care o lasa ciupercile.

3
Gata

Dupa ce s-au gatit ciupercile, lasati sa se raceasca putin apoi pasati ciupercile cu ajutorul unui blender.

4
Gata

Adaugati 25 de unt (o lingura) care a stat la temperatura camerei, ca sa fie moale si 100 g de crema de branza.

5
Gata

Asezonati cu sare si piper dupa gust si adaugati verdeata tocata marunt.

inapoi
Supa de legume cu pesto (Supa pistou)
inainte
Mancarica de galbiori cu smantana
previous
Supa de legume cu pesto (Supa pistou)
next
Mancarica de galbiori cu smantana

Add Your Comment