Ingredients
- 2 lingura ulei de masline
- o ceapa mare sau 2 cepe mici
- 500 g ciuperci champignon proaspete
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de cimbru uscat
- 25 g unt
- 100 g crema de branza (de exemplu Philadelphia)
- o legatura de patrunjel sau marar proaspat (dupa preferinte)
- sare
- piper
Instructiuni
La versiunea de post se adauga un avocado si cateva rosii uscate sau 50 g de masline fara samburi si se paseaza totul cu ajutorul unui blender. Se prepara usor si este mult mai sanatos decat pateul din comert.
Etape
1 Gata | Curatati ciupercile, ceapa, usturoiul si morcovul si taiati-le cubulete. |
2 Gata | Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie apoi adaugati ingredientele tocate. Adaugati cimbrul si lasati sa se gateasca la foc mediu pana cand scade zeama pe care o lasa ciupercile. |
3 Gata | Dupa ce s-au gatit ciupercile, lasati sa se raceasca putin apoi pasati ciupercile cu ajutorul unui blender. |
4 Gata | Adaugati 25 de unt (o lingura) care a stat la temperatura camerei, ca sa fie moale si 100 g de crema de branza. |
5 Gata | Asezonati cu sare si piper dupa gust si adaugati verdeata tocata marunt. |