Clatite cu flori de salcam

Clatite cu flori de salcam

Ingrediente

Portii
3 oua mari
500 ml lapte
2 linguri zahar brun
200-250 g faina alba, sau integrala
2 linguri ulei de floarea soarelui
un praf de sare
flori de salcam proaspat culese (cat de multe doriti)

Un desert cu aroma de primavara care aduce cu sine beneficiile florilor de salcam.

  • 40 minute
  • Portii 10
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Optional puteti pune zahar vanilat, sau extract de vanilie, insa florile de salcam sunt suficient de aromate.

1
Gata

Intr-un castron bateti ouale cu zaharul si un praf de sare.

2
Gata

Se adauga faina cernuta putin cate putin si se amesteca cu telul, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

3
Gata

Cand compozitia se ingroasa incepeti sa adaugati putin cate putin din lapte si ulei, pana cand adaugati toata cantitatea. Puteti adapta grosimea aluatului in functie de cat de subtiri vreti sa fie clatitele. Daca vreti sa obtineti clatite mai subtiri trebuie sa aveti o compozitie mai fluida. Puteti sa nu adaugati tot laptele sau sa mai adaugati putina apa minerala. Pentru clatite mai groase compozitia trebuie sa fie mai densa. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca daca compozitia este lasata sa se odihneasca, ea se mai ingroasa.

4
Gata

Se adauga florile de salcam spalate si scurse bine si se amesteca bine compozitia.

5
Gata

Se lasa compozitia la odihnit timp de 30 de minute, la frigider.

6
Gata

Puneti tigaia pe foc si lasati-o sa se incinga. Ungeti tigaia cu ulei folosind o pensula. Turnati cu polonicul sau cu o cana aluatul de clatite in tigaia bine incinsa. Cand clatita devine aurie pe margini, isi pierde luciul si devine opaca, Intoarceti clatitele folosind o spatula. Mai coaceti clatita pana devine rumena.
Se pot servi simple, pentru ca florile de salcam confera si dulceata si savoare, sau puteti sa le serviti cu dulceata de salcam sau putina miere de salcam, daca le doriti mai dulci.

inapoi
Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)
inainte
Tarta cu branza dulce si capsuni
previous
Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)
next
Tarta cu branza dulce si capsuni

Add Your Comment