Ingredients
- 2 dovlecei (aproximativ 600 g)
- 2 rosii (aproximativ 400 g)
- 200 g morcovi
- 1 ceapa
- 100 g mazare (proaspata sau congelata)
- 1 cana de fasole boabe fierte
- 150 g fasole verde (proaspata sau congelata)
- 2 tije de telina apio
- 1 cartof mediu sau 2 cartofi mici (aproximativ 250 g)
- 80 g parmezan ras
- 1,5 l apa
- sare
Pentru sosul pesto
- 100 ml ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- o mana de frunze de busuioc (15-20 de frunze)
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita de cimbru uscat
- sare
- piper
Instructiuni
Chiar daca vi se pare ca aceasta supa are prea multe etape, trebuie sa tineti cont de fragezimea si timpul de gatire al fiecarei legume si sa le adaugati in supa incepand cu cele care fierb mai greu (morcov, telina, cartof, fasole verde) si terminand cu cele care fierb mai usor. Astfel legumele si vor pastra forma si gustul.
Etape
1 Gata | Spalati legumele. Taiati ceapa marunt, iar celelalte legume cuburi mici. |
2 Gata | Intr-o craticioara puneti putina apa la fiert. Crestati usor rosiile pe fund si opariti-le timp de 20-30 secunde. Scoateti rosiile, puneti-le intr-un bol cu apa foarte rece. Astfel puteti sa curatati foarte usor pielita. Taiati rosiile cubulete. |
3 Gata | Intr-o oala puneti la fiert 1,5 l de apa. |
4 Gata | Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa timp de 2-3 minute. Adaugati morcovii si telina. Caliti la foc mic timp de 5 minute amestecand continuu. |
5 Gata | Adaugati cartofii si fasolea verde si mai gatiti 3 minute. |
6 Gata | Puneti legumele in apa fiarta. Puneti frunzele de dafin, sare si piper. Fierbeti la foc mediu timp de 10 minute. |
7 Gata | Adaugați dovleceii si mai lasati la fiert inca 5 minute. |
8 Gata | Adagati mazarea si rosiile si fierbeti timp de 5 minute. |
9 Gata | Adaugati fasolea boabe si mai lasati la foc mic timp de 10 minute. |
10 Gata | Prepararea sosului pestoPuneti intr-un blender cateii de usturoi tocati, frunzele de busuioc tocate, uleiul de masline, si sucul de lamaie. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena. |
11 Gata | Adaugati sosul pesto peste legume si mai fierbeti la foc mic inca 5 minute. |
12 Gata | Supa se serveste cu parmezan ras. |
2 Comments Hide Comments
Minunate retete.Astazi, incerc supa si mucenicii.
Multumesc!
Multumesc pentru aprecieri! Spor la treaba si sa-mi spui cum au iesit!