Risotto cu sparanghel, menta si lamaie

Risotto cu sparanghel, menta si lamaie

Ingrediente

Portii
800 ml supa de legume sau de pui (daca nu aveti puteti folosi si apa calda)
2 linguri ulei de masline
1
4-5 tije de telina apio curatate si taiate marunt
300 g orez arborio
250 ml vin alb sec (daca nu doriti sa puneti vin sau nu aveti puteti pune apa sau supa in loc de vin)
2 buchete de sparanghel curatat si de la care ati indepartat partea lemnoasa
30 g unt
1 jumatate de cana de parmezan ras
1 mana de menta proaspta tocata marunt
1 lamaie (zeama si coaja rasa)
sare
piper

Aceasta reteta scoate in evidenta savoarea sparanghelului.

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel. Taiati sparanghelul in discuri mici, pastrand varfurile intregi.

2
Gata

Incalziti supa (sau apa). Puneti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa si telina apio taiate marunt. Gatiti usor pana se inmoaie, avand grija sa nu se coloreze in auriu.

3
Gata

Adaugati orezul si dati focul mai tare. Aveti grija ca orezul sau legumele sa nu se lipeasca de tigaie, asa ca amestecati continuu. Adaugati repede vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amestecati continuu pana cand se evapora vinul.

4
Gata

Dati focul mai incet si incepeti sa adaugati supa sau apa calda amestecand si asteptand pana cand se absoarbe complet, continuati sa adaugati supa si amestecati. Continuati asa timp de aproape 15 minute, pana cand orezul incepe sa se inmoaie, dar este inca al dente.

5
Gata

Adaugati sparanghelul la risotto si turnati jumatate din cantitatea se supa amestecand continuu pana cand lichidul este absorbit. Continuati sa adaugati supa pana cand orezul si sparanghelul sunt gatite. Este posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea de supa, insa daca ati consumat toata supa si credeti ca orezul nu este inca gatit puteti sa mai incalziti putina apa. Dar aveti grija sa nu gatiti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos.

6
Gata

Stingeti focul, adugati untul, parmezanul, menta, sucul de lamaie si aproape toata coaja de lamaie. Asezonati cu sare si piper. Puneti capacul si lasati sa se odihneasca cateva minute. Se serveste cald cu parmezan ras si cu coaja de lamaie rasa pe deasupra.

inapoi
Supa de mazare cu menta
inainte
Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline
previous
Supa de mazare cu menta
next
Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline

Add Your Comment