Panna cotta cu muguri de brad

0 0
Panna cotta cu muguri de brad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 ml smantana lichida
30 g muguri de brad
50 -75 g miere sau zahar (in functie de cat de dulce o doriti)
10 g gelatina
2 linguri de suc de lime sau lamaie
1 praf de sare
o mana de fistic
150 g fructe de padure
1 lingura de zahar de cocos

Un gust proaspat si revigorant

  • 2 ore si 20 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Desi imi place sa mananc mugurii de brad pentru ca sunt foarte aromati si au un gust acrisor, in afara de sirop, sau miere cu muguri de brad nu stiam ce altceva se poate preapara cu ei. Am descoperit acest desert, care are un gust surprizator de proaspat si revigorant. Poate exagerez putin, dar parca iti da energia pe care o primesti cand te plimbi intr-o padure de brazi.
Am pus langa un sos din coacaze si afine, dar puteti sa incercati si cu altfel de fructe. Eu as incerca, de exemplu, cu mango. Este delicios si alaturi de zmeura proaspata si stropit cu sirop din muguri de brad.

Steps

1
Done

Puneti gelatina la inmuiat in 100 ml de apa. Lasati sa se inmoaie timp de 10 minute.

2
Done

Incalziti smantana, mierea si sarea intr-un vas. Nu trebuie sa fiarba.
Luati vasul de pe foc si incorporati gelatina. Amestecati pana se dizolva bine gelatina, apoi raciti amestecul punand vasul intr-un vas cu apa rece.

3
Done

Tocati marunt mugurii de brad.
Puneti amestecul de smantana si mugurii de brad intr-un blender. Este important ca amestecul de smantana sa nu fie cald in momentul in care adaugati mugurii de brad, deoarece isi vor pierde culoarea si vor deveni usor amari.
Mixati cu ajutorul blenderului pana cand amestecul va capata o usoara nuanta verzuie.

4
Done

Strecurati amestecul printr-o sita fina, dupa care adaugati o lingura de suc de lime sau de lamaie. In acest moment veti observa ca amestecul se ingroasa putin.
Turnati amestecul in forme si puneti panna cotta in frigider timp de cateva ore.

5
Done

Cat timp panna cotta se intareste in frigider, se prepara sosul de fructe de padure.
Puteti folosi fructe proaspete sau fructe congelate. Puneti fructele impreuna cu o lingura de zahar, o lingura de suc de lamaie si 2-3 linguri de apa la fiert. Din momentul in care amestecul incepe sa fiarba, lasati timp de 2-3 minute, dupa care luati vasul de pe foc.
In acest moment puteti zdrobi fructele cu ajutorul unui blender dupa care puneti sa strecurati amestecul pentru a obtine un sos fin.
Eu doar am zdrobit fructele cu o furculita si am folosit sosul ca atare.

6
Done

Puteti servi panna cotta in vasele in care ati pus-o la frigider, sau puteti sa o scoateti din forma si sa o serviti pe o farfurie.
Daca vreti sa scoateti panna cotta din forma, introduceti forma intr-un vas cu apa fierbinte timp de 5 secunde, apoi intoarceti forma cu fata in jos pe o farfurie. Puteti sa bateti usor pe fundul formei, pentru a usura caderea pe farfurie, apoi ridicati usor forma.
Serviti panna cotta cu fistic tocat grosier si sos de fructe de padure.

Loulou

previous
Pasta de mazare cu menta
next
Cannelloni cu sparanghel, pesto de coriandru si sos de iaurt
previous
Pasta de mazare cu menta
next
Cannelloni cu sparanghel, pesto de coriandru si sos de iaurt

Add Your Comment