Ingredients
- 400 ml smantana lichida
- 30 g muguri de brad
- 50 -75 g miere sau zahar (in functie de cat de dulce o doriti)
- 10 g gelatina
- 2 linguri de suc de lime sau lamaie
- 1 praf de sare
- o mana de fistic
- 150 g fructe de padure
- 1 lingura de zahar de cocos
Instructiuni
Desi imi place sa mananc mugurii de brad pentru ca sunt foarte aromati si au un gust acrisor, in afara de sirop, sau miere cu muguri de brad nu stiam ce altceva se poate preapara cu ei. Am descoperit acest desert, care are un gust surprizator de proaspat si revigorant. Poate exagerez putin, dar parca iti da energia pe care o primesti cand te plimbi intr-o padure de brazi.
Am pus langa un sos din coacaze si afine, dar puteti sa incercati si cu altfel de fructe. Eu as incerca, de exemplu, cu mango. Este delicios si alaturi de zmeura proaspata si stropit cu sirop din muguri de brad.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Incalziti smantana, mierea si sarea intr-un vas. Nu trebuie sa fiarba. |
3 Gata | Tocati marunt mugurii de brad. |
4 Gata | |
5 Gata | Cat timp panna cotta se intareste in frigider, se prepara sosul de fructe de padure. |
6 Gata | Puteti servi panna cotta in vasele in care ati pus-o la frigider, sau puteti sa o scoateti din forma si sa o serviti pe o farfurie. |