Ingredients
- 1 zucchini mare (350-400 g)
- 2 banane mari sau 3 banane medii bine coapte
- 2 oua
- 60 ulei de cocos (sau unt daca nu vrei un desert fara lactoza) topit
- 200 g faina de migdale
- 35 g cacao
- 85 g ciocolata neagra (cel putin 70% cacao) sub forma de tableta sau chipsuri
- 2 lingurite praf de copt
- 150 - 200 g zahar de cocos sau sirop de agave (in functie de cat de dulce vrei sa fie prajitura)
- 1 lingurita extract de vanilie
- un praf de sare
Glazura
- 150 g ciocolata neagra
- 2 linguri ulei de cocos
- o mana de fistic tocat grosier (optional)
- o mana de zmeura proaspata (optional)
Instructiuni
Aceasta prajitura cu zucchini si ciocolata reprezinta o modalitate usoara, sanatoasa si delicioasa de a introduce legumele in deserturi.
Aceasta reteta paleo nu contine lactate, gluten sau zahar rafinat. In timp ce vei manca acest desert, moale, fraged, delicios si ciocolatos te vei bucura si de beneficiile pe care le aduc fructele, legumele, proteinele și fibrele din reteta.
Eu am pregatit aceasta reteta fara zahar, avand doar gustul dulce de la banane si de la zmeura din decor si un gust dulce-amarui de la ciocolata. Insa daca vrei un desert ceva mai dulce poti adauga zahar de cocos sau sirop de agave.
Etape
1 Gata | Spala zucchini si taie captele. Da zucchini prin razatoarea mare. Presara sare si pune zucchini ras intr-o strecuratoare pentru a permite scurgerea lichidului pe care il va lasa. Lasa cam 15-20 minute. |
2 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie). |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | Dupa ce ai scos prajitura din cuptor poti pregati glazura. Ciocolata si uleiul de cocos se topesc intr-o craticioara de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi. |
One Comment Hide Comments
Excelenta