Prajitura cu zucchini si ciocolata – fara gluten

Prajitura cu zucchini si ciocolata – fara gluten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 zucchini mare (350-400 g)
2 banane mari sau 3 banane medii bine coapte
2 oua
60 ulei de cocos (sau unt daca nu vrei un desert fara lactoza) topit
200 g faina de migdale
35 g cacao
85 g ciocolata neagra (cel putin 70% cacao) sub forma de tableta sau chipsuri
2 lingurite praf de copt
150 - 200 g zahar de cocos sau sirop de agave (in functie de cat de dulce vrei sa fie prajitura)
1 lingurita extract de vanilie
un praf de sare
Glazura
150 g ciocolata neagra
2 linguri ulei de cocos
o mana de fistic tocat grosier (optional)
o mana de zmeura proaspata (optional)

O prajitura perfecta: moale, frageda, cu multa ciocolata, si sanatoasa in acelasi timp

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 8
  • Medium

Ingredients

  • Glazura

Instructiuni

Aceasta prajitura cu zucchini si ciocolata reprezinta o modalitate usoara, sanatoasa si delicioasa de a introduce legumele in deserturi.
Aceasta reteta paleo nu contine lactate, gluten sau zahar rafinat. In timp ce vei manca acest desert, moale, fraged, delicios si ciocolatos te vei bucura si de beneficiile pe care le aduc fructele, legumele, proteinele și fibrele din reteta.
Eu am pregatit aceasta reteta fara zahar, avand doar gustul dulce de la banane si de la zmeura din decor si un gust dulce-amarui de la ciocolata. Insa daca vrei un desert ceva mai dulce poti adauga zahar de cocos sau sirop de agave.

Etape

1
Gata

Spala zucchini si taie captele. Da zucchini prin razatoarea mare. Presara sare si pune zucchini ras intr-o strecuratoare pentru a permite scurgerea lichidului pe care il va lasa. Lasa cam 15-20 minute.
Apoi se scurge foarte, foarte bine. Dupa ce ii scurgi foarte bine prin sita ii storci si cu mainile pe portiuni.
Astfel vei scapa de cea mai mare parte din lichid.
Poti sa scurgi excesul de lichid si cu ajutorul unui prosop de panza.

2
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

3
Gata

Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: faina de migdale, cacao si praf de copt.

4
Gata

Intr-un alt bol zdrobeste bananele, apoi adauga ouale, uleiul de cocos topit, zahar sau siropul de artar, extractul de vanilie si zucchini scurs bine. Amesteca pana se omogenizeaza.

5
Gata

Adauga ingredientele uscate in bolul cu ingredientele umede si amesteca bine. Adauga apoi chipsurile de ciocolata sau ciocolata taiata in bucatale de 1 cm. Amestaca usor pentru a incorpora ciocolata.

6
Gata

Toarna compozitia intr-o tava de tort sau de chec tapetata cu hartie de copt. Coace timp de 35-40 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Dupa ce scoateti din cuptor lasati sa se raceasca 15-20 minute.

7
Gata

Dupa ce ai scos prajitura din cuptor poti pregati glazura. Ciocolata si uleiul de cocos se topesc intr-o craticioara de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi.
Toarna ciocolata topita peste prajitura dupa ce ai scos-o din tava.
Poti presara fistic tocat grosier si poti pune pe deasupra zmeura proaspata. Lasa sa se raceasca complet inainte de a servi.

Loulou

previous
Cheesecake cu caise sau piersici – fara gluten
next
Ciuperci murate
previous
Cheesecake cu caise sau piersici – fara gluten
next
Ciuperci murate

One Comment Hide Comments

Add Your Comment