Ingredients
- 500 g pastai de fasole fragede
- 1 capatana mare de usturoi sau 2 mai mici
- 2 lingurite de mustar
- 1 legatura mica de marar
- 50 g fulgi de migdale
- o lingura de otet
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de miere
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta salata e atat de buna incat poate constitui un fel de mancare de sine statator, dar se potriveste foarte bine si alaturi de orice fel de carne sau peste.
Este foarte important ca pastaile sa fie proaspete, tinere si fragede. Testati indoind pastaia. Daca pocneste usor este fregeda.
Prin coacere usturoiul isi schimba compozitia chimica. Compusii cu sulf, care provoaca probleme de digestie, se descompun la coacere. Aroma usturoiului copt este mai domoala si este mai usor de digerat decat usturoiul crud.
Migdalele dau o nota crocanta si se combina perfect cu celelalte ingrediente.
Etape
1 Gata | Pregatirea usturoiului coptPuneti mai intai usturoiul la copt, pentru ca aceasta etapa dureaza cel mai mult. |
2 Gata | |
3 Gata | Puneti la fiert apa cu sare intr-o oala. Cand apa fierbe puneti pastaile. Fierbeti 6-7 minute sau mai mult daca este necesar. Testati din cand in cand, Este important ca pastaile sa fie fierte, dar sa ramana usor al-dente, sa nu fie moi. Cand pastaile au ajuns la consistenta dorita se surg si se pun intr-un vas cu apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire, Dupa ce se racesc complet se pun la scurs. |
4 Gata | Prajiti usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta pana cand devin aurii. |
5 Gata | Preparati un sos din usturoi copt, ulei de masline, mustar, miere si otet, sare si piper dupa gust. Gustati si mai adaugati, in fuctie de gust, otet, miere sau sare. |
6 Gata |