Salata de fasole verde cu usturoi copt

Salata de fasole verde cu usturoi copt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 g pastai de fasole fragede
1 capatana mare de usturoi sau 2 mai mici
2 lingurite de mustar
1 legatura mica de marar
50 g fulgi de migdale
o lingura de otet
2 linguri ulei de masline
1 lingurita de miere
sare
piper

Aceasta salata poate fi un aperitiv, o garnitura, sau o cina rapida. Se poate prepara cu fasole proaspata, dar si cu fasole congelata. Este ideala in post.

  • 45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta salata e atat de buna incat poate constitui un fel de mancare de sine statator, dar se potriveste foarte bine si alaturi de orice fel de carne sau peste.

Este foarte important ca pastaile sa fie proaspete, tinere si fragede. Testati indoind pastaia. Daca pocneste usor este fregeda.
Prin coacere usturoiul isi schimba compozitia chimica. Compusii cu sulf, care provoaca probleme de digestie, se descompun la coacere. Aroma usturoiului copt este mai domoala si este mai usor de digerat decat usturoiul crud.

Migdalele dau o nota crocanta si se combina perfect cu celelalte ingrediente.

Etape

1
Gata

Pregatirea usturoiului copt

Puneti mai intai usturoiul la copt, pentru ca aceasta etapa dureaza cel mai mult.
Se incinge cuptorul la 200C sau la 6-7 cuptor pe gaz (foc iute).
Se curata cateva din straturile de foi care invelesc capatana de usturoi, se taie capatul si se presara ulei de masline, sare si piper. Se invelesc capatanile de usturoi in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu. Se pune pachetul in cuptor si se coace timp de 30-35 de minute, pana cand cateii de usturoi se inmoaie si devin aurii. Trebuie lasat sa se raceasca inainte de a fi folosit. Strangeti usor intre degete fiecare catel si usturoiul va iesi ca o pasta.

2
Gata

Spalati fasolea si curati-o de codite.

3
Gata

Puneti la fiert apa cu sare intr-o oala. Cand apa fierbe puneti pastaile. Fierbeti 6-7 minute sau mai mult daca este necesar. Testati din cand in cand, Este important ca pastaile sa fie fierte, dar sa ramana usor al-dente, sa nu fie moi. Cand pastaile au ajuns la consistenta dorita se surg si se pun intr-un vas cu apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire, Dupa ce se racesc complet se pun la scurs.

4
Gata

Prajiti usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta pana cand devin aurii.

5
Gata

Preparati un sos din usturoi copt, ulei de masline, mustar, miere si otet, sare si piper dupa gust. Gustati si mai adaugati, in fuctie de gust, otet, miere sau sare.

6
Gata

Amestecati pastaile cu migdalele prajite, sosul de usturoi copt, si mararul tocat marunt. Se asezoneaza cu sare si piper, daca mai este cazul.
Salata poate fi pastrata cateva zile la frigider intr-un vas inchis.

Loulou

previous
Mancare de mazare cu smantana si menta
next
Clafoutis cu cirese si ciocolata
previous
Mancare de mazare cu smantana si menta
next
Clafoutis cu cirese si ciocolata

Add Your Comment