Clafoutis cu fructe de vara

Clafoutis cu fructe de vara

Ingrediente

Portii
500 g fructe
100 g faina
250 ml lapte
3 oua
60 g zahar
150 g smantana
un varf de lingurita praf de copt
unt cat o nuca
un praf de sare

Un desert versatil, care se prepara usor.

  • 60 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Puteti prepara acest desert cu orice fel de fructe doriti: cirese, visine, capsuni, caise, fructe de padure, sau amestec. Acest clafoutis a fost preparat cu cirese, capsuni si zmeura.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180° Celsius (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata)

2
Gata

Spalati fructele, curatati-le de codite si de samburi (daca aveti cirese sau visine). Capsunile puteti sa la taiati in doua.

3
Gata

Intr-un bol amestecati faina cu zaharul, praful de copt si un praf de sare. Apoi adaugati ouale unul cate unul, laptele si smantana. Amestecati pana se omogenizeaza bine.

4
Gata

Asezati fructele intr-o tava de tarta, unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. Turnati compozitia obtinuta peste fructe. Coaceti timp de 45-50 minute. Clafoutis este un desert care se serveste rece.

inapoi
Negresa cu visine
inainte
Galbiori cu usturoi
previous
Negresa cu visine
next
Galbiori cu usturoi

Add Your Comment