Ingredients
- 500 g fructe
- 100 g faina
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 60 g zahar
- 150 g smantana
- un varf de lingurita praf de copt
- unt cat o nuca
- un praf de sare
Instructiuni
Puteti prepara acest desert cu orice fel de fructe doriti: cirese, visine, capsuni, caise, fructe de padure, sau amestec. Acest clafoutis a fost preparat cu cirese, capsuni si zmeura.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 180° Celsius (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata) |
2 Gata | Spalati fructele, curatati-le de codite si de samburi (daca aveti cirese sau visine). Capsunile puteti sa la taiati in doua. |
3 Gata | Intr-un bol amestecati faina cu zaharul si un praf de sare. Apoi adaugati ouale unul cate unul, laptele si smantana. Amestecati pana se omogenizeaza bine. |
4 Gata |