Clafoutis cu fructe de vara

Clafoutis cu fructe de vara

Ingrediente

Portii
500 g fructe
100 g faina
250 ml lapte
3 oua
60 g zahar
150 g smantana
un varf de lingurita praf de copt
unt cat o nuca
un praf de sare

Un desert versatil, care se prepara usor.

  • 60 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Puteti prepara acest desert cu orice fel de fructe doriti: cirese, visine, capsuni, caise, fructe de padure, sau amestec. Acest clafoutis a fost preparat cu cirese, capsuni si zmeura.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180° Celsius (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata)

2
Gata

Spalati fructele, curatati-le de codite si de samburi (daca aveti cirese sau visine). Capsunile puteti sa la taiati in doua.

3
Gata

Intr-un bol amestecati faina cu zaharul, praful de copt si un praf de sare. Apoi adaugati ouale unul cate unul, laptele si smantana. Amestecati pana se omogenizeaza bine.

4
Gata

Asezati fructele intr-o tava de tarta, unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. Turnati compozitia obtinuta peste fructe. Coaceti timp de 45-50 minute. Clafoutis este un desert care se serveste rece.

inapoi
Tarta rustica cu capsuni si rubarba
inainte
Crumble cu capsuni
previous
Tarta rustica cu capsuni si rubarba
next
Crumble cu capsuni

Add Your Comment