Tarta cu caise si cimbru

Tarta cu caise si cimbru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Aluat
150 g faina
120 g unt nesarat
1 galbenus
cateva linguri de apa foarte rece
un praf de sare
Umplutura
2 linguri faina alba
2 linguri zahar brun
1 kg caise coapte, sanatoase, taiate in sferturi
1/4 cana gem de caise (daca nu aveti gem de caise puteti prepara din 5-6 caise taiate cubulete cu 2 linguri zahar brun)
50 g fulgi de migdale
1 lingurita de flori si frunze proaspete de cimbru

Cimbrul va scoate aceasta tarta din anonimat, combinandu-se perfect cu savoarea caiselor.

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 6
  • Medium

Ingredients

  • Aluat

  • Umplutura

Instructiuni

Este un desert perfect de vara, insa se poate prepara si iarna, inlocuind caisele proaspete cu cele din compot. Atentie, insa la cantitatea de zahar. Daca caisele din compot sunt dulci, nu mai puneti zahar la baza.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Preparati mai intai aluatul. Se amesteca faina cu untul taiat cubulete, sarea si oul usor batut. Se obtin mai intai niste firimituri. Se adauga cate o lingura de apa foarte rece pana se obtine un aluat omogen. Pregatirea aluatului trebuie sa dureze putin, pentru ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Daca doriti puteti prepara aluatul folosind robotul de bucatarie. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de minute.

3
Gata

Caisele se spala si se taie in sferturi.

4
Gata

Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute la temperatura camerei. Pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti aluatul cam cu 2-3 cm mai mult decat dimensiunea tavii, daca faceti tarta intr-o tava rotunda. Ungeti tava cu unt, rulati aluatul pe facalet si il derulati in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Presarati amestecul preparat din 2 linguri de faina alba si 2 linguri de zahar brun. Daca faceti tarta in tava de la cuptor, de exemplu, si nu intr-o tava rotunda, lasati o margine cam de 2-3 cm. Intr-o tava rotunda intindeti aluantul astfel incat acesta sa depaseasca maginile cu 2-3 cm si puneti amestecul de faina si zahar pe tot fundul tavii.

5
Gata

Asezati sferturile de caise pe suprafata tartei apoi intindeti gemul peste caise si presarati fulgii de migdale. Pliati marginile aluatului spre interior peste umplutura (aluatul va acoperi doar partial caisele). Ungeti marginile aluatului cu albusul ramas. Se coace la cuptorul preincalzit la 190 de grade C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare) pentru aproximativ 35-40 de minute pana cand aluatul capata o nuanta aurie.

6
Gata

Daca nu aveti gem de caise puteti prepara din 5-6 caise taiate mai mic si 2 linguri de zahar brun. Puneti la fiert intr-o oala mica pana si amestecati din cand in cand. Lasati sa fiarba pana cand scade zeama lasata de caise. Lasati sa se raceasca si apoi puteti sa folositi gemul pentru tarta.

7
Gata

Dupa ce scoateti tarta din cuptor presarati flori si frunzulite proaspete de cimbru.

Loulou

previous
Limonada cu lavanda
next
Gem de coacaze negre cu menta
previous
Limonada cu lavanda
next
Gem de coacaze negre cu menta

Add Your Comment