Ingredients
-
1 Kg si jumatate de dovleac curatat si taiat cubulete
-
4 linguri ulei de floarea soarelui
-
1
-
1 lingura de ghimbir ras
-
3-4 linguri curry
-
400 ml lapte de cocos
-
850 ml supa de legume
-
suc de lime
-
1 ardei iute pentru servit
-
sare
-
piper
Instructiuni
Etape
1
Gata
|
Se încaleste cuptorul la 180C-200C /6 - cuptor pe gaz (foc moderat spre tare). Se pune dovleacul taiat cubulete intr-o tava cu 2 linguri de ulei si se coace 30 de minute pana cand se inmoaie. |
2
Gata
|
Intre timp, se pune uleiul ramas intr-o oalăa se adauga ceapa si ghimbirul. Se calesc la foc mic timp de 8-10 minute pana se înmoaie. Se adauga curry si apoi dovleacul copt, 3 linguri de lapte de cocos si supa de legume incalzita (sau apa calda). Fierbeti timp de 5-10 minute. |
3
Gata
|
Se paseaza cu un blender. Se asezoneaza cu sare, piper, sucul de la un lime. Se serveste cu lapte de cocos si ardei iute taiat felii subtiri. |