Piept de pui in stil mediteranean

Piept de pui in stil mediteranean

Ingrediente

Portii
400 g piept de pui
1 ceapa rosie
1 cartof dulce sau 2-3 morcovi
1 dovlecel
3-4 catei de usturoi
1 ardei rosu
4 rosii
30 g masline fara samburi
2 linguri ulei de masline
zeama de la jumatate de lamaie
1 lingurita de paprika
1 lingura otet balsamic
cate 1 lingura de oregano, cimbru si busuioc uscat
o mana de verdeata proaspata (patrunjel sau busuioc)
sare
piper

O reteta lejera si reconfortanta

  • 1 ora si 45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Puteti prepara acest fel de mancare si in varianta vegetariana, inlocuind carnea de pui cu o conserva de naut.

1
Gata

Spalati si uscati pieptul de pui. Taiati carnea in cuburi de 3-4 cm. Puneti carnea intr-o bol si adaugati zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline, usturoiul zdrobit, otetul balsamic, sare, piper, cimbru uscat. Acoperiti bolul si lasati carnea sa se marineze timp de o ora la frigider. Daca aveti timp, puteti lasa carnea la marinat peste noapte.

2
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz).
Intr-un vas pentru cuptor puneti cartoful dulce curatat si taiat rondele sau cubulete si ceapa rosie taiata felii. Adaugati sare, piper si o lingura de ulei. Bagati vasul la cuptor timp de 15 minute.

3
Gata

Cand cartoful dulce incepe sa se inmoaie, adaugati dovlecelul, ardeiul si rosiile taiate cubulete, carnea de pui, paprika, amestecul de oregano, cimbru si busuioc si maslinele. Amestecati toate ingredientele si coaceti pana cand carnea este bine facuta.
Se serveste cu verdeata proaspat tocata sau alaturi de un sos tzatziki.

inapoi
Pancakes cu dovleac copt – cu sau fara lactoza sau gluten
inainte
Supa crema de dovlecei
previous
Pancakes cu dovleac copt – cu sau fara lactoza sau gluten
next
Supa crema de dovlecei

Add Your Comment