Ingredients
- 400 g piept de pui
- 1 ceapa rosie
- 1 cartof dulce sau 2-3 morcovi
- 1 dovlecel
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei rosu
- 4 rosii
- 30 g masline fara samburi
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 lingurita de paprika
- 1 lingura otet balsamic
- cate 1 lingura de oregano, cimbru si busuioc uscat
- o mana de verdeata proaspata (patrunjel sau busuioc)
- sare
- piper
Instructiuni
Puteti prepara acest fel de mancare si in varianta vegetariana, inlocuind carnea de pui cu o conserva de naut.
Etape
1 Gata | Spalati si uscati pieptul de pui. Taiati carnea in cuburi de 3-4 cm. Puneti carnea intr-o bol si adaugati zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline, usturoiul zdrobit, otetul balsamic, sare, piper, cimbru uscat. Acoperiti bolul si lasati carnea sa se marineze timp de o ora la frigider. Daca aveti timp, puteti lasa carnea la marinat peste noapte. |
2 Gata | Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz). |
3 Gata | Cand cartoful dulce incepe sa se inmoaie, adaugati dovlecelul, ardeiul si rosiile taiate cubulete, carnea de pui, paprika, amestecul de oregano, cimbru si busuioc si maslinele. Amestecati toate ingredientele si coaceti pana cand carnea este bine facuta. |