Ingredients
- 750 g coacaze negre
- 250 g Green Sugar
- 1 mana de menta tocata marunt
Instructiuni
Pentru un gem mai acrut puneti dooar 250 g de GreenSugar, dar daca il doriti mai dulce puteti pune 400 g.
Etape
1 Gata | Spalati coacazele, curatati-le de pe ciorchini si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. |
2 Gata | Puneti cocazele inpreuna cu Green Sugar intr-o cratita. Puneti gemul la fiert la foc mediu. Se fierbe pana cand scade toata zeama lasata de fructe. |
3 Gata | Cand gemul ajunge la consistenta dorita se adauga frunzele de menta tocate marunt si se mai fierbe 2-3 minute. |
4 Gata | Gemul se toarna fierbinte in borcane curate, sterilizate in prealabil. Se infileteaza bine capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus pana se racesc. Borcanele se acopera cu un servet gros si se lasa sa se raceasca lent. |