Piept de pui cu lamaie si ghimbir

Piept de pui cu lamaie si ghimbir

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
4 catei de usturoi
1 lingura de ghimbir proaspat ras
zeama si coaja de la o lamaie netratata
2 linguri ulei de masline
4 jumatati de piept de pui fara piele si fara os
sare
piper sau boia iute

Acest piept de pui este potrivit la pranz sau cina, cu garnitura, sau intr-o salata

  • 2 ore si 20 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Carnea de pui gatita astfel este foarte frageda si super aromata. Ideal este sa alegeti carne de pui crescuti ecologic.

Etape

1
Gata

Intr-un bol puneti carnea de pui peste care adaugati, zeama de la o lamaie, usturoiul zdrobit, ghimbirul proaspat ras, coaja rasa de lamaie (doar daca e netratata), uleiul de masline, sare, piper sau boia. Masati bine pieptul de pui cu toate aceste condimente, acoperiti vasul si lasati sa se macereze la frigider cel putin o ora. Daca aveti timp puteti sa il lasati de seara pana a doua zi.

2
Gata

Puneti un gratar sau o tigaie antiaderenta pe foc mediu. Cand gratarul s-a incalzit puneti bucatile de carne si gatiti-le aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Lasati carnea sa se odihneasca cateva minute inainte de a o servi.

3
Gata

Puteti servi acest piept de pui alaturi de o salata cu couscous ca de exemplu cea de aici, sau alaturi de legume coapte sau sotate, de o salata asoratata, sau puteti chiar sa il includeti intr-o salata calda.

Loulou

previous
Supa crema de dovlecei
next
Biscuiti din conopida cu bacon – fara gluten
previous
Supa crema de dovlecei
next
Biscuiti din conopida cu bacon – fara gluten

Add Your Comment