Negresa cu cartof dulce – reteta vegana, de post

Negresa cu cartof dulce – reteta vegana, de post

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 cartofi dulci curatati de coaja
100 g ciocolata minim 70% cacao
200 g curmale fara samburi
150 g unt de migdale
100 g faina de migdale
50 g faina de cocos
30 g pudra de cacao
50 g ulei de cocos
120 ml lapte vegetal (de exemplu lapte de migdale sau de cocos)
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
coaja si sucul de la o mandarina sau clementina (foloseste coaja doar daca stii sigur ca nu a fost tratata, stropita)
Toping
50 g ciocolata neagra
50 g nuci, alune de padure sau fistic

Frageda, cu gust bogat de ciocolata, nici nu zici ca e fara gluten, lactoza sau zahar.

  • 1 ora
  • Portii 12
  • Easy

Ingredients

  • Toping

Instructiuni

Aceasta negresa cu cartof dulce este foarte moale si frageda, cu gust bogat de ciocolata.
Este o retea de post, care nu contine gluten, lactoza sau zahar adaugat, fiind indulcita cu curmale. O prajitura delicioasa si sanatoasa in acelasi timp. Trebuie incercata!

Etape

1
Gata

Curata cartofii si taie-i cubulete. Pune-i intr-o oala si pune apa cat sa-i acopere. Adauga putina sare si pune-i la fiert.

2
Gata

Incalzeste laptele vegetal pe care l-ai ales (daca nu ai lapte poti folosi apa sau chiar cafea). Toarna laptele fierbinte peste curmale si lasa-le la inmuiat 10-15 minute.

3
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

4
Gata

Intr-un bol pune ciocolata, uleiul de cocos si untul de migdale. Topeste totul pe baie de apa. Dupa ce s-a topit lasa sa se raceasca putin apoi adauga esenta sau extractul de vanilie, coaja si sucul de mandarina sau clementina.

5
Gata

Dupa ce au fiert cartofii, scurge foarte bine apa si zdrobeste-i pana cand obtii un piure fin.
Dupa ce s-au inmuiat, pasaseaza curmalele impreuna cu laptele cu ajutorul unui blender pana cand obtii o pasta.
Peste amestecul de ciocolata adauga piureul de cartof dulce si pasta de curmale. Amesteca pana se omogenizeaza.

6
Gata

Intr-un alt bol amesteca ingredientele uscate: faina de migdale, faina de cocos, pudra de cacao, praful de copt si sarea.

7
Gata

Adauga ingredientele uscate peste amestecul de ciocolata si cartof dulce. Amesteca bine pana obtii o copozitie omogena.
Daca vrei, poti sa pui nucile in compozitie.

8
Gata

Tapeteaza o tava cu dimensiunile 24 cm x 24 cm sau 20 cm x 30 cm cu foaie de copt si toarna compozitia distribuind-o uniform.
Presara pe deasupra nuci, nuci pecan, alune de padure, sau fistic, precum si bucatele de ciocolata. Pentru mai multa culoare am presarat si niste zmeura liofilizata.

9
Gata

Se coace timp de 40-50 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute apoi lasa sa se racasca pe un gratar timp de 1 ora. Taie prajitura doar dupa ce s-a racit complet.

Loulou

previous
Salata cu vinete coapte si naut copt – reteta vegana, de post
next
Snitel din vanata cu piure de fasole si rosii coapte – reteta vegana/vegetariana
previous
Salata cu vinete coapte si naut copt – reteta vegana, de post
next
Snitel din vanata cu piure de fasole si rosii coapte – reteta vegana/vegetariana

Add Your Comment