Ingredients
- 500 cartofi dulci curatati de coaja
- 100 g ciocolata minim 70% cacao
- 200 g curmale fara samburi
- 150 g unt de migdale
- 100 g faina de migdale
- 50 g faina de cocos
- 30 g pudra de cacao
- 50 g ulei de cocos
- 120 ml lapte vegetal (de exemplu lapte de migdale sau de cocos)
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita extract de vanilie
- coaja si sucul de la o mandarina sau clementina (foloseste coaja doar daca stii sigur ca nu a fost tratata, stropita)
Toping
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g nuci, alune de padure sau fistic
Instructiuni
Aceasta negresa cu cartof dulce este foarte moale si frageda, cu gust bogat de ciocolata.
Este o retea de post, care nu contine gluten, lactoza sau zahar adaugat, fiind indulcita cu curmale. O prajitura delicioasa si sanatoasa in acelasi timp. Trebuie incercata!
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie). |
4 Gata | |
5 Gata | Dupa ce au fiert cartofii, scurge foarte bine apa si zdrobeste-i pana cand obtii un piure fin. |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata | |
9 Gata |