Negresa cu cartof dulce – reteta vegana, de post

Negresa cu cartof dulce – reteta vegana, de post

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 cartofi dulci curatati de coaja
100 g ciocolata minim 70% cacao
200 g curmale fara samburi
150 g unt de migdale
100 g faina de migdale
50 g faina de cocos
30 g pudra de cacao
50 g ulei de cocos
120 ml lapte vegetal (de exemplu lapte de migdale sau de cocos)
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
coaja si sucul de la o mandarina sau clementina (foloseste coaja doar daca stii sigur ca nu a fost tratata, stropita)
Toping
50 g ciocolata neagra
50 g nuci, alune de padure sau fistic

Frageda, cu gust bogat de ciocolata, nici nu zici ca e fara gluten, lactoza sau zahar.

  • 1 ora
  • Portii 12
  • Easy

Ingredients

  • Toping

Instructiuni

Aceasta negresa cu cartof dulce este foarte moale si frageda, cu gust bogat de ciocolata.
Este o retea de post, care nu contine gluten, lactoza sau zahar adaugat, fiind indulcita cu curmale. O prajitura delicioasa si sanatoasa in acelasi timp. Trebuie incercata!

Etape

1
Gata

Curata cartofii si taie-i cubulete. Pune-i intr-o oala si pune apa cat sa-i acopere. Adauga putina sare si pune-i la fiert.

2
Gata

Incalzeste laptele vegetal pe care l-ai ales (daca nu ai lapte poti folosi apa sau chiar cafea). Toarna laptele fierbinte peste curmale si lasa-le la inmuiat 10-15 minute.

3
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

4
Gata

Intr-un bol pune ciocolata, uleiul de cocos si untul de migdale. Topeste totul pe baie de apa. Dupa ce s-a topit lasa sa se raceasca putin apoi adauga esenta sau extractul de vanilie, coaja si sucul de mandarina sau clementina.

5
Gata

Dupa ce au fiert cartofii, scurge foarte bine apa si zdrobeste-i pana cand obtii un piure fin.
Dupa ce s-au inmuiat, pasaseaza curmalele impreuna cu laptele cu ajutorul unui blender pana cand obtii o pasta.
Peste amestecul de ciocolata adauga piureul de cartof dulce si pasta de curmale. Amesteca pana se omogenizeaza.

6
Gata

Intr-un alt bol amesteca ingredientele uscate: faina de migdale, faina de cocos, pudra de cacao, praful de copt si sarea.

7
Gata

Adauga ingredientele uscate peste amestecul de ciocolata si cartof dulce. Amesteca bine pana obtii o copozitie omogena.
Daca vrei, poti sa pui nucile in compozitie.

8
Gata

Tapeteaza o tava cu dimensiunile 24 cm x 24 cm sau 20 cm x 30 cm cu foaie de copt si toarna compozitia distribuind-o uniform.
Presara pe deasupra nuci, nuci pecan, alune de padure, sau fistic, precum si bucatele de ciocolata. Pentru mai multa culoare am presarat si niste zmeura liofilizata.

9
Gata

Se coace timp de 40-50 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute apoi lasa sa se racasca pe un gratar timp de 1 ora. Taie prajitura doar dupa ce s-a racit complet.

Loulou

previous
Mancarica din boabe noi (proaspete) de fasole
next
Biscuiti din turta dulce
previous
Mancarica din boabe noi (proaspete) de fasole
next
Biscuiti din turta dulce

Add Your Comment