Ingredients
- 300 g zahar
- 50 g (2 linguri) cacao sau pudra de roscove
- 1 pachet de unt
- 200 g faina
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 400 g visine
- un praf de sare
Instructiuni
Reteta se poate prepara si cu alte fructe, dar este la fel de buna si simpla. In compozitie se pot adauga si nuci sau alune prajite.
Pentru copii, daca vreti sa evitati sa folositi cacao, puteti folosi pudra de roscove.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Urmatoarele ingrediente: zaharul, pudra de cacao sau de roscove si untul, se pun la fiert pana dau in clocot. Se ia cratita de pe foc si se pun separat 20 de linguri din compozitie. Restul compozitiei se lasa la racit. |
3 Gata | Se preincalzeste cuptorul la 180 grade sau 4 cuptor pe gaz (foc mediu). |
4 Gata | Dupa ce s-a racit, in compozitia ramasa se adauga o lingurita de praf de copt, 200 g faina, 4 galbenusuri si un praf de sare. Se amesteca bine. Albusurile se bat spuma apoi se adauga la compozitie amestecand de jos in sus pana se incorporeaza. |
5 Gata | |
6 Gata | Se coace la foc potrivit timp de 40-45 minute, sau pana trece testul scobitorii. |