Negresa cu visine

Negresa cu visine

Ingrediente

Portii
300 g zahar
50 g (2 linguri) cacao sau pudra de roscove
1 pachet de unt
200 g faina
4 oua
1 lingurita praf de copt
400 g visine
un praf de sare

O prajitura dulce-acrisoara delicioasa

  • 75 mminute
  • Portii 10
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Reteta se poate prepara si cu alte fructe, dar este la fel de buna si simpla. In compozitie se pot adauga si nuci sau alune prajite.
Pentru copii, daca vreti sa evitati sa folositi cacao, puteti folosi pudra de roscove.

1
Gata

Se spala visinele, se scot samburii si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

2
Gata

Urmatoarele ingrediente: zaharul, pudra de cacao sau de roscove si untul, se pun la fiert pana dau in clocot. Se ia cratita de pe foc si se pun separat 20 de linguri din compozitie. Restul compozitiei se lasa la racit.

3
Gata

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade sau 4 cuptor pe gaz (foc mediu).

4
Gata

Dupa ce s-a racit, in compozitia ramasa se adauga o lingurita de praf de copt, 200 g faina, 4 galbenusuri si un praf de sare. Se amesteca bine. Albusurile se bat spuma apoi se adauga la compozitie amestecand de jos in sus pana se incorporeaza.

5
Gata

Turnati compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Asezati deasupra visinele fara samburi.

6
Gata

Se coace la foc potrivit timp de 40-45 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si cat este calda se toarna pe toata suprafata compozitia lichida pastrata de la inceput. Se taie cat este calda.

inapoi
Mancare de mazare cu smantana si menta
inainte
Clafoutis cu fructe de vara
previous
Mancare de mazare cu smantana si menta
next
Clafoutis cu fructe de vara

Add Your Comment