Banane plantain caramelizate, cu scortisoara

Banane plantain caramelizate, cu scortisoara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 banane plantain bine coapte (galben spre negru)
2 linguri de ulei de cocos topit
1-2 linguri de zahar de cocos (in functie de cat de dulce doriti - daca bananele sunt foarte bine coapte o lingura este de ajuns)
1 lingurita de scortisoara macinata
un varf de lingurita de sare de mare fina

Un desert delicios prin simplitatea lui

  • 35 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Pentru aceasta reteta ai nevoie de banane plantain bine coapte. Daca le cumperi verzi lasa-le la temperatura camerei pana cand capata culoarea galben intens si incep sa se innegreasca. Cu cat sunt mai coapte cu atat sunt mai dulci.
Aceasta reteta de plantane caramelizate cu scortisoara este potrivita pentru dieta paleo sau vegana si nu contine zahar rafinat.

Etape

1
Gata

Banana plantain se curata mai greu decat o banana obisnuita, pentru ca are coaja mai groasa si mai dura. Pentru a o curata taie mai intai capetele. Apoi taie de-a lungul a doua nervuri si trage coaja incepand dintr-un capat.
Taie plantanele in felii groase de jumatate de centimetru.

2
Gata

Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius (treapta 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare).

3
Gata

Unge un vas de copt cu putin ulei de cocos, apoi aseaza feliile de plantane intr-un singur strat.
Amesteca intr-un vas zaharul de cocos, scortisoara si sarea.
Presara amestecul de zahar uniform peste plantane.

4
Gata

Pune vasul in cuptor si coace timp de 25 de minute pana cand plantanele capata o culoare aurie de la zaharul caramelizat. Scoate vasul din cuptor si lasa sa se raceasca putin.
Se servesc calde. Se potrivesc bine alaturi de un iaurt de cocos.

Loulou

previous
Mic dejun cu banane plantain
next
Paste cu vinete si sos de rosii
previous
Mic dejun cu banane plantain
next
Paste cu vinete si sos de rosii

Add Your Comment