Gnocchi cu sparanghel si parmezan

Gnocchi cu sparanghel si parmezan

Ingrediente

Portii
400 g cartofi curatati de coaja (ideal sa fie cartofi fainosi)
350 g sparanghel
50 g faina
50 g parmezan
1 lingura de ulei de masline
cateva crengute de cimbru (ideal verde, dar se poate folosi si cimbru uscat)
sare
piper

O reteta savuroasa, super rapida si extrem de delicioasa

  • 30 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Cartofii curatati se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert surgeti-i bine si lasati-i sa se raceasca cateva minute. Apoi zdrobiti cartofii ca pentru piure, asezonati cu sare si piper si adaugati faina. Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.

2
Gata

Puneti o oala cu apa la fiert. Modelati aluatul cu mainile formand mici bilute pe care le aplatizati usor in palme. Impartiti aluatul astfel incat sa obtinei 24 de gnocchi.
Cand apa incepe sa fiarba dati focul mai incet si puneti gnocchi in apa. Lasati sa fiarba un minut sau pana cand se ridica la suprafata.

3
Gata

Spalati tijele de sparanghel si indepartati partea lemnoasa de la baza. Taiati tijele in bucati de 1-2 cm lungime, pastrand varfurile intregi.
Cat timp se fierb gnocchi puneti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati sparanghelul si cimbrul. Sotati sparanghelul, intorcand pe ambele fete.

4
Gata

Dupa ce gnocchi s-au fiert folositi o spatula pentru a-i scoate din apa si ii adaugati direct in tigaie, peste sparanghel. Adaugati si majoritatea parmezanului ras, plus 100 ml din apa in care au fiert gnocchi, pentru a obtine un sos.
Asezonati cu sare si piper.
Se serveste cald, cu parmezan ras si cu frunze de cibru proaspat presarate deasupra.

inapoi
Reteta rapida de socata
inainte
Suc cu catina, portocale si morcovi
previous
Reteta rapida de socata
next
Suc cu catina, portocale si morcovi

Add Your Comment