Salata de pastrav afumat cu sos de hrean

Salata de pastrav afumat cu sos de hrean

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
4 fileuri de pastrav afumat
4 sfecle rosii de marime medie, coapte in cuptor sau 6-8 sfecle mici (baby)
o legatura de ridichi
3-4 maini de mix de frunze pentru salata
2 linguri de zeama de lamaie
1 lingura de ulei de masline
o legatura de ceapa verde sau o ceapa rosie
sare
piper
Pentru sosul de hrean
5 linguri de iaurt grecesc
2 lingurite de mustar
2 linguri de hrean ras
1 lingura de suc de lamaie
1 legatura de marar
sare
piper

O combinatie surprinzatoare de gusturi si texturi

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru sosul de hrean

Instructiuni

Aceasta salata cu peste afumat, sfecla rosie si sos de hrean imbina perfect o combinatie clasica de ingrediente pentru un rezultat delicios.
Combinatia de peste afumat cu sfecla coapta, ridichi crocante si sosul de hrean picant este irezistibila.

In aceasta salata se poate folosi orice tip de peste afumat.
Poti coace sfecla dinainte. Asfel timpul de pregatire a salatei va fi mai scurt.

Etape

1
Gata

Pentru a coace sfecla se procedeaza astfel:
- se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6, tempertura moderata spre mare).
- se spala bine sfecla si se pune intr-o tava, se presara sare si se stropeste cu putin ulei
- se coace timp de 30 la 50 de minute.
- dupa 30 de minute se poate verifica daca s-a copt infingand un cutit sau o furculita in centrul celei mai mari sfecle.
- daca ai sfecla mica, baby nu mai este nevoie sa o decojesti dupa coacere. Pe cele mai mari, le lasi sa se raceasca apoi le decojesti.
-sfecla mica se taie pe jumatate. Cele mai mari se taie in sferturi sau wedges.

2
Gata

Pentru sos amesteca toate ingredientele intr-un bol. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga mararul tocat marunt.

3
Gata

Prepara un dressing din 1 lingura de ulei, doua linguri de suc de lamaie, sare si piper.
Pune frunze de salata in farfurii apoi stropeste-le cu dresingul.

4
Gata

Curata pestele de eventuale oase si de piele.
Peste frunzele de salata presara felii de ridichi si ceapa verde tocata (sau ceapa rosi taiata felii). Adauga sfecla rosie.
Pune bucatele de peste pe deasupra. La final adaugi sosul si servesti imediat.

Loulou

previous
Drob de pui cu ciuperci
next
Oua de Paste vopsite natural
previous
Drob de pui cu ciuperci
next
Oua de Paste vopsite natural

Add Your Comment