Ingredients
- 1 Kg de ciuperci (eu am avut galbiori mici si frumosi)
- 1,5 Kg de ardei rosii (kapia sau gras)
- 1 Kg ceapa
- 500 ml suc de rosii
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper macinat si boabe
Instructiuni
O zacusca cu aroma de padure, data de galbiori.
Aceasta zacusca se poate prepara cu orice fel de ciuperci: galbiori, ghebe, sau chiar ciuperci champognon, sau pleurotus, insa pentru ca ciupercile de padure aduc gust si aroma speciale in aceasta reteta, te sfatuiesc sa pui macar o mana de galbiori, hribi, bureti de roua sau altele asemanatoare.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Curata si toaca ceapa cu ajutorul unui robot de bucatarie sau al unei masini de tocat. Eu am ales metoda clasica si am dat ceapa prin masina de tocat. |
3 Gata | Acum ca ai toate ingredientele la indemana pune o oala sau o cratita incapatoare pe foc mediu si toarna uleiul. Cand uleiul s-a incins adauga ceapa. Presara sare peste ceapa si las-o la gatit cetava minute bune pana devine trasnlucida. Ai grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu se arda. |
4 Gata | Dupa ce ceapa s-a inmuiat adauga ardeii tocati si caleste-le impreuna 7-8 minute. Adauga apoi ciupercile si gateste-le impreuna cu legumele 5-7 minute, amestecand din cand in cand. |
5 Gata | Adauga sucul de rosii, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust, poti adauga si o lingura de piper boabe. optional poti adauga si cateva frunza de dafin sau crengute de cimbru. Eu nu am pus decat sare si piper. Eu am fiert zacusca pe foc pana a scazut. Semnul ca zacusca e facuta este aparitia uleiul la suprafata ei, atat pe aragaz cat si la cuptor. |
6 Gata | Cat zacusca e inca fierbinte se umplu borcanele. Fie folosesti borcane sterlizate in prealabil, fie faci sterilizarea dupa ce umpli borcanele. |