Ingredients
-
2 vinete medii
-
2 rosii mari, carnoase, cam 500 g
-
4-5 catei de usturoi
-
3-4 linguri ulei de masline
-
o mana de patrunjel verde
-
sare
-
piperproaspat macinat
Instructiuni
Acesta este unui din modurile preferate de preparare a vinetelor. Reteta este simpla, rapida si delicioasa. Prajesti vinetele, adaugi rosii, usturoi si patrunjel si asta e cam tot.
Etape
1
Gata
|
Spala vinetele si taie-le in cuburi de 2-3 cm. Pentru a scapa de gustul amar pune vinetele intr-un castron cu apa calda si 2 linguri de sare. Lasa vinetele cam 30 de minute, acoperite de un capac. Dupa 30 de minute se scurg bine vinetele si se pun intr-o strecuratoare pentru alte 5 minute. La final tamponeaza cu servete de bucătărie pentru a scapa de excesul de apa, pentru ca vinetele sa se poata rumeni. |
2
Gata
|
Intr-o tigaie antiaderenta mare pune la incins 4 linguri de ulei. Vinetele absorb uleiul ca un burete. Când uleiul s-a incins pune cuburile de vinete la prajit. |
3
Gata
|