• Home
  • Vinete prajite cu rosii si usturoi

Vinete prajite cu rosii si usturoi

Vinete prajite cu rosii si usturoi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 vinete medii
2 rosii mari, carnoase, cam 500 g
4-5 catei de usturoi
3-4 linguri ulei de masline
o mana de patrunjel verde
sare
piperproaspat macinat

Cea mai simpla si delicioasa reteta cu vinete

  • 30 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acesta este unui din modurile preferate de preparare a vinetelor. Reteta este simpla, rapida si delicioasa. Prajesti vinetele, adaugi rosii, usturoi si patrunjel si asta e cam tot.

 

Etape

1
Gata

Spala vinetele si taie-le in cuburi de 2-3 cm. Pentru a scapa de gustul amar pune vinetele intr-un castron cu apa calda si 2 linguri de sare. Lasa vinetele cam 30 de minute, acoperite de un capac. Dupa 30 de minute se scurg bine vinetele si se pun intr-o strecuratoare pentru alte 5 minute. La final tamponeaza cu servete de bucătărie pentru a scapa de excesul de apa, pentru ca vinetele sa se poata rumeni.

2
Gata

Intr-o tigaie antiaderenta mare pune la incins 4 linguri de ulei. Vinetele absorb uleiul ca un burete. Când uleiul s-a incins pune cuburile de vinete la prajit.
Prajeste pe foc mare cam 6-7 minute intorcand cu o spatula cuburile de vinete.
Cand vinetele incep sa se rumeneasca adauga rosiile taiate cubulete. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

3
Gata

Lasa sa se gateasca cam 10 minute pana cand rosiile scad. Ia tigaia de pe foc si adauga usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt.
Aceasta mancare e delicioasa servita cu paine proaspata sau paine prajita. Se pot servi si alaturi de orez.

Loulou

previous
Crumble cu afine si cardamom
next
Crumble cu prune si alune de padure
previous
Crumble cu afine si cardamom
next
Crumble cu prune si alune de padure

Add Your Comment