Vinete cu parmezan

Vinete cu parmezan

Ingrediente

Portii
3 vinete mari
1 kg rosii bine coapte
150 g parmezan proaspat ras
250 g mozzarella proaspata sau uscata
o ceapa medie
3-4 catei de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
o mana de frunze de busuioc
cateva crengute de cimbru
sare
piper

O reteta cu savoare mediteraneana

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 6
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Puteti inlocui rosiile proaspete cu doua conserve de 400 g de rosii.

1
Gata

Curatati si taiati vinetele pe lungime, in felii de 0,5 - 1 cm. Sarati-le si lasati-le la scurs intr-o strecuratoare cel putin 20 minute.

2
Gata

Cat timp se scurg vinetele incepeti prepararea sosului de rosii. Se toaca ceapa si usturoiul. Intr-o tigaie puneti la incins 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugati ceapa si usturoiul. Se calește ceapa pe foc mediu, amestecand frecvent, pana incepe sa devina translucida.
Se adauga roșiile tocate in cubulete împreuna cu sucul pe care l-au lasat, busuiocul tocat si cateva crengute de cimbru. Se fierbe 20 de minute la foc mic, verificand din cand in cand sa nu scada sosul prea tare. Daca vreti ca sosul sa fie mai fin, puteti decoji rosiile, folosind metoda descrisa la aceasta reteta
De asemenea, puteti sa dati sosul prin blender pentru a obtine un pure.

3
Gata

Intre timp, vinetele care au lasat lasat lichid, se clatesc sub jet de apa rece, se scurg si se usuca pe servetele de hartie de bucatarie. Se incinge bine un gratar sau o tigaie antiaderenta si se stropeste cu putin ulei. Feliile de vinete se frig usor pe ambele parti.

4
Gata

Cand vinetele si sosul sunt gata, se poate trece la asamblarea preparatului final. Primul strat este format din sos de rosii. Puneti apoi un strat de vinete, Peste feliile de vinete se pune un strat subțire de sos de rosii si se presara cu parmezan ras. Apoi puneti un stat de mozzarella. Continuati sa asezati straturile in aceeasi ordine pana terminati ingredientele, terminand cu un strat de rosii, parmezan si mozzarella. Daţi la cuptor 30 de minute la 190°C de grade Celsius (treapta 5 la cuptorul cu gaz), timp în care brânza se va topi iar stratul superior se va rumeni.
Se serveste cald.

inapoi
Salata cu branza halloumi, pepene si ierburi aromate
inainte
Supa de vinete coapte si ardei copti
previous
Salata cu branza halloumi, pepene si ierburi aromate
next
Supa de vinete coapte si ardei copti

Add Your Comment