Ingredients
- 3 vinete mari
- 1 kg rosii bine coapte
- 150 g parmezan proaspat ras
- 250 g mozzarella proaspata sau uscata
- o ceapa medie
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- o mana de frunze de busuioc
- cateva crengute de cimbru
- sare
- piper
Instructiuni
Puteti inlocui rosiile proaspete cu doua conserve de 400 g de rosii.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Cat timp se scurg vinetele incepeti prepararea sosului de rosii. Se toaca ceapa si usturoiul. Intr-o tigaie puneti la incins 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugati ceapa si usturoiul. Se calește ceapa pe foc mediu, amestecand frecvent, pana incepe sa devina translucida. |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Cand vinetele si sosul sunt gata, se poate trece la asamblarea preparatului final. Primul strat este format din sos de rosii. Puneti apoi un strat de vinete, Peste feliile de vinete se pune un strat subțire de sos de rosii si se presara cu parmezan ras. Apoi puneti un stat de mozzarella. Continuati sa asezati straturile in aceeasi ordine pana terminati ingredientele, terminand cu un strat de rosii, parmezan si mozzarella. |
6 Gata |