Paste cu ghebe si pesto cu leurda

Paste cu ghebe si pesto cu leurda

Ingrediente

Portii
250 g trofie (puteti folosi orice fel de paste va sunt pe plac)
150 ghebe fierte (eu am folosit de la congelator) sau orice fel de ciuperci proappete sau conservate
1 ceapa mica sau 2-3 cepe verzi, daca tot e primavara
unt cat o nuca sau 1 lingura de ulei (de masline sau de floarea soarelui, dupa preferinte)
100 g pesto
sare
piper
Ingrediente pentru pesto
100 g leurda
50 g nuci (daca vreti un gust mai intens le puteti praji putin intr-o tigaie)
50 g parmezan
50 ml ulei de masline
putina zeama de lamaie (dupa gust)
sare
piper

O reteta inedita de paste cu gust de primavara

  • 30 minute
  • Portii 3
  • Easy

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pesto

Modul de preparare

Pentru aceasta reteta am ales trofie. Pastele specifice provinciei Liguria, aflata in partea de nord-vest a Italiei, sunt numite trofie. Ele sunt preparate de obicei cu pesto, pentru ca in Liguria/Genova fost preparat pentru prima data pesto.
Pentru ca m-am intors acasa cu aceste paste si pentru ca e primavara, m-am gandit sa incerc o reteta cu o tenta locala. De aceea am folosit ghebele, iar pesto l-am pregatit cu leurda si cu nuci in loc de busuoic si muguri de pin.

1
Gata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.

2
Gata

Intr-o tigaie puneți untul la topit, impreuna cu o lingura de ulei. Cand uleiul s-a incins puneti ceapa taiata marunt si lasati sa se soteze 2 minute. Adaugati apoi ciupercile si mai sotati 5-6 minute. Dacă folositi ciuperci proaspete lasați sa se gateasca la foc mic pana cand scade zeama lasata de ciuperci.

3
Gata

prepararea sosului pesto: puteti pregati mai mult pesto care poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient din sticla bine inchis. merge bine si la fripturi sau la tartine cu branza.

Spalati bine frunzele de leurda si puneti-le la scurs. Intre timp prajiti putin nucile intr-o tigaie antiaderenta.
Puteti prepara sosul pesto mixand toate ingrediente intr-un blender pana cand obtineti consistenta dorita.

4
Gata

Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg si se adauga peste ciuperci. Adaugati acum si sosul pesto si amestecati. Se servesc calde. Daca doriti puteti sa mai adaugati parmezan.

inapoi
Somon cu salata de castraveti si fenicul
inainte
Salata de pastrav afumat cu sos de hrean
previous
Somon cu salata de castraveti si fenicul
next
Salata de pastrav afumat cu sos de hrean

Add Your Comment