Ingredients
-
250 g trofie (puteti folosi orice fel de paste va sunt pe plac)
-
150 ghebe fierte (eu am folosit de la congelator) sau orice fel de ciuperci proappete sau conservate
-
1 ceapa mica sau 2-3 cepe verzi, daca tot e primavara
-
unt cat o nuca sau 1 lingura de ulei (de masline sau de floarea soarelui, dupa preferinte)
-
100 g pesto
-
sare
-
piper
-
Ingrediente pentru pesto
-
100 g leurda
-
50 g nuci (daca vreti un gust mai intens le puteti praji putin intr-o tigaie)
-
50 g parmezan
-
50 ml ulei de masline
-
putina zeama de lamaie (dupa gust)
-
sare
-
piper
Instructiuni
Pentru aceasta reteta am ales trofie. Pastele specifice provinciei Liguria, aflata in partea de nord-vest a Italiei, sunt numite trofie. Ele sunt preparate de obicei cu pesto, pentru ca in Liguria/Genova fost preparat pentru prima data pesto.
Pentru ca m-am intors acasa cu aceste paste si pentru ca e primavara, m-am gandit sa incerc o reteta cu o tenta locala. De aceea am folosit ghebele, iar pesto l-am pregatit cu leurda si cu nuci in loc de busuoic si muguri de pin.
Etape
1
Gata
|
|
2
Gata
|
Intr-o tigaie puneți untul la topit, impreuna cu o lingura de ulei. Cand uleiul s-a incins puneti ceapa taiata marunt si lasati sa se soteze 2 minute. Adaugati apoi ciupercile si mai sotati 5-6 minute. Dacă folositi ciuperci proaspete lasați sa se gateasca la foc mic pana cand scade zeama lasata de ciuperci. |
3
Gata
|
prepararea sosului pesto: puteti pregati mai mult pesto care poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient din sticla bine inchis. merge bine si la fripturi sau la tartine cu branza.Spalati bine frunzele de leurda si puneti-le la scurs. Intre timp prajiti putin nucile intr-o tigaie antiaderenta. |
4
Gata
|
Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg si se adauga peste ciuperci. Adaugati acum si sosul pesto si amestecati. Se servesc calde. Daca doriti puteti sa mai adaugati parmezan. |