Trata cu frangipane de fistic si zmeura

Trata cu frangipane de fistic si zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru crusta
100 g faina (poate fi si faina integrala
50 g fistic macunat sau tocat foarte marunt
50 g unt
1 galbenus
un praf de sare
Pentru umplutura
3-4 linguri de gem de zmeura
100 g unt
50 g miere (poti folosi zahar)
60 g fistic macinat
40 g migdale macinate
o mana de fistic sarat tocat grosier
2 galbenusuri
300-400 g zmeura propaspata

O tarta pur si simplu perfecta

  • 1 ora si 15 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

  • Pentru crusta

  • Pentru umplutura

Instructiuni

De cand am gasit intr-un bazar fistic macinat, m-am tot gandit ce sa fac cu el. Ideea pentru aceasta tarta mi-a venit cand am gasit o reteta cu frangipane de fistic. Pentru ca am vrut un contrast de culoare m-am gandit sa il combin cu zmeura si am avut surpriza placuta sa constat ca aromele se combina perfect.

Este o tarta lejera, cu gust perfect!

Cantitatile pentru aceasta reteta sunt pentru o tava cu diametrul de 17-18 cm. Pentru o tava cu diamentrul 28-26 cm dubleaza cantitatile.

Daca nu ai gem de zmeura poti sa-l prepari din zmeura proaspata, chiar inainte de pregatirea tartei.

Frangipanul se pregateste din cantitati egale de unt, fistic macinat (sau migdale macinate) si zahar. Pentru ca eu nu mai folosesc decat zahar de cocos la prajituri nu am vrut sa imi coloreze crema frangipane, si sa pastrez culoarea verde a fisticului, asa ca am folosit miere. De asemena, pentru ca mie imi plac deserturile mai putin dulci, am redus cantitatea de zahar/miere la jumatate. poti sa tii cont si de cat de dulce este gemul de zmeura si sa ajuntezi cantitatea de zahar/miere in functie de asta. Poti sa adaptezi reteta pe gustul tau.

Etape

1
Gata

Primul pas este pregatirea aluatului. Intr-un bol amesteca faina cu sarea si adauga untul rece taiat cubulete. Amesteca bine pana cand obtiii niste firmituri. Adauga galbenusul de ou si framanta pana se incheaga aluatul. Daca este nevoie adauga o 1 lingura de apa foarte rece. Acopera aluatul si pune-l la frigider pentru 30 de minute.

2
Gata

Se incinge cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).
Se scoate aluatul din frigider. Intinde aluatul pe o foaie de copt presarata cu faina cu ajutorul unui sucitor (foaia de copt va ajuta la transferarea aluatului in tava). Transfera aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixeaza-l bine pe baza si peretii vasului. Inteapa alutul din loc in loc cu o furculita. Coace aluatul timp de 10-12 minute.

3
Gata

Pentru a pregati crema frangipane, amesteca intr-un bol untul moale cu mierea (sau zaharul). Adauga apoi fisticul macinat, migdalele macinate si galbenusurile si amesteca pana cand obtii o crema omogena. Adauga si fisticul sarat tocat si incorporeaza-l bine.

4
Gata

Dupa ce ai scos luatul din cuptor lasa-l sa se raceasta putin.
Apoi pune un strat de gem de zmeura distribuit uniform.
Peste gemul de zmeura pune crema frangipane. Pune intai cate o lingura de crema apoi intinde cu grija de toata suprafata, pana obtii un strat omogen.
Coace tarta timp de 30-45 minute pana devine aurie la suprafata.

5
Gata

Dupa ce s-a copt, lasa tarta sa se raceasca complet, apoi aseara zmeura pe toata suprafata.

6
Gata

Lasa tarta la rece, la frigider timp de 2-3 ore inainte de a o servi. Daca o tai imediat este sfaramicioasa.
Presara fistic tocat pe deasupra si taie felii. Gustul este divin.

Loulou

previous
Piept de pui crispy cu arome orientale
next
Piept de pui in stil mediteranean
previous
Piept de pui crispy cu arome orientale
next
Piept de pui in stil mediteranean

Add Your Comment