Tocanita de pui cu masline

Tocanita de pui cu masline

Ingrediente

Portii
1 pui taiat in bucati sau 1 piept de pui si patru pulpe, sau orice alte bucati de pui aveti la indemana
o lingurita de boia iute
o lingurita de chimen macinat
o jumatate de lingurita turmeric macinat
o jumatate de lingurita de scortisoara macinata sau un baton de scortisoara
2-3 catei de usturoi
2-3 cepe medii
1 lingurita de ghimbir macinat
2 linguri de ulei
1 cana de masline
un sfert de lingurita de sofran (daca aveti)
1 lamaie marata (daca aveti)
1 jumatate de cana de supa de pui (se poate inlocui cu apa)
1 legatura de patrunjel verde
sare
piper

O tocanita care in care se imbina perfect o multitudine de arome.

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Aceasta este o reteta de inspiratie marocana. Se numeste tajine de pui cu masline si lamai murate. Daca nu aveti lamai murate e la fel de buna si doar cu masline.

1
Gata

Spalati bine puiul si taiati-l in bucati. Puneti sofranul intr-un sfert de cana de apa si lasati-l 10 minute pentru a elibera aromele.
Intr-un bol amestecati toate condimentele: boia, chimen macinat, ghimbir macinat, turmeric, sofranul si apa aromata in care a stat, scortisoara (daca folositi scortisoara macinata), usturoi zdrobit, sare, piper.
Masati bine bucatile de pui cu acest amestec de condimente. In acest moment puiul miroase senzational. Lasati puiul cel putin ora la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

2
Gata

Dupa ce puiul a stat cel putin ora la frigider, puneti doua linguri de ulei intr-o tigaie sau in vasul in care veti gati tocanita. Puneti vasul pe foc mediu spre mare. Cand uleiul s-a incins puneti puiul la prajit. Puiul trebuie rumenit bine pe toate partile. Cand puiul este rumen se scoate din tigaie si se pune deoparte.
Dupa ce ati scos pupiul puneti la calit ceapa taiata solzisori. Ceapa ase caleste pana se inmoaie, aproximativ 3 minute.

3
Gata

Reduceti focul. In acest moment, daca aveti un vas numit tajine puteti pune la baza ceapa, apoi deasupra bucatile de pui, adaugati supa de pui, sau daca nu aveti jumatate de cana de apa. Daca folositi scortisoara sub forma de baton, puneti-o acum in vas, langa bucatile de carne. Daca nu aveti un tajine, puteti gati in orice vas cu capac. Gatiti puiul la foc mediu-mic. Dupa 15 minute adaugati maslinele si lamaia murata taiata in felii subtiri. Gatiti la foc mic pana cand puiul este gata. In ultimele 15 minute scoateti capacul pentru a se evapora excesul de lichid si pentru a obtine un sos dens. Inainte de servire se presara patrunjel verde proaspat tocat.

4
Gata

Tocanita de pui cu masline se potriveste perfect cu o salata marocana de morcovi, a carei reteta o puteti gasi aici.

inapoi
Salata marocana de morcovi
inainte
Biscuiti cu flori de soc
previous
Salata marocana de morcovi
next
Biscuiti cu flori de soc

Add Your Comment