Tocanita de pipote si inimi de pui

Tocanita de pipote si inimi de pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 kg de amestec de inimi si pipote de pui (poti folosi doar pipote)
2-3 cepe mari
3-4 catei de usturoi
1 ardei gras
2 morcovi
2 linguri de ulei de masline
2 linguri piure de rosii
2 frunze de dafin
2 crengute de cimbru verde sau uscat
o legatura mica de patrunjel
sare
piper

O reteta traditionala foarte hranitoare

  • 3 ore
  • Portii 6
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Aceasta reteta necesita un timp lung de gatire, insa rezultatul este foarte gustos.
Organele, desi au fibra musculara densa si se gatesc mai greu, sunt foarte sanatoase si hranitoare. Sunt o sursa excelenta de proteine si sunt bogate in vitamina B12, fier, zinc, mangeziu, vitamina A si vitamina E.
Inimile si pipotele de pasare (pui, rata, gasca, curcan) sunt foarte gustoase daca sunt gatite corect. De aceea trebuie sa ai rabdare pentru ca timpul de gatire e lung.
Pentru a reduce timpul de gatire poti gati acest preparat in oala sub presiune. Eu prezint mai jos reteta in oala obisnuita, cu gatire pe aragaz.
Poti servi aceasta tocanita alaturi de orez, piure sau mamaliga, cu muraturi sau cu o salata.

Etape

1
Gata

Curata inimile si pipotele de grasime si de pielite. Pentru a fierbe mai usor am taiat pipotele in 4 si am indepartat cat mai mult posibil din tesutul alb si dur.

2
Gata

Pune o oala sau o tigaie incapatoare pe foc mediu. Adauga 2 linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Soteaza pana cand ceapa devine translucida.

3
Gata

Adauga inimile si pipotele in tigaie si soteaza pana cand isi schimba culoarea pe toate partile.

4
Gata

Adauga apoi morcovul tocat sau dat prin razatoare si ardeiul tocat cubulete.
Soteaza cateva minute, apoi adauga sare, piper, frunzele de dafin si frunzele de pe crengutele de cimbru.

5
Gata

Adauga apa calda sau supa de pui cat sa acoperi totul. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba pe foc mediu timp de 2,5 - 3 ore, sau pana cand inimile si pipotele sunt gatite. Trebuie sa ai grija pentru ca lichidul din oala va scadea in timp, asa ca trebuie completat din cand in cand. Nu uita sa amesteci din cand in cand.

6
Gata

Cand pipotele si inimile sunt fierte adauga doua linguri de piure de rosii si mai lasa sa fiarba cateva minute. La final adauga pantrunjel tocat.

7
Gata

Poti servi aceasta tocanita alaturi de orez, piure sau mamaliga, cu muraturi sau cu o salata.
Eu am facut o mamaliga cremoasa cu putin unt si parmezan. Combinatia este delicioasa.

Loulou

Pate de ficat de pui cu unt si coniac
previous
Pate din ficat de pui
next
Budinca de chia cu lapte de cocos, susan negru si fructe exotice
Pate de ficat de pui cu unt si coniac
previous
Pate din ficat de pui
next
Budinca de chia cu lapte de cocos, susan negru si fructe exotice

Add Your Comment