Ingredients
- 1 kg de amestec de inimi si pipote de pui (poti folosi doar pipote)
- 2-3 cepe mari
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri piure de rosii
- 2 frunze de dafin
- 2 crengute de cimbru verde sau uscat
- o legatura mica de patrunjel
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta reteta necesita un timp lung de gatire, insa rezultatul este foarte gustos.
Organele, desi au fibra musculara densa si se gatesc mai greu, sunt foarte sanatoase si hranitoare. Sunt o sursa excelenta de proteine si sunt bogate in vitamina B12, fier, zinc, mangeziu, vitamina A si vitamina E.
Inimile si pipotele de pasare (pui, rata, gasca, curcan) sunt foarte gustoase daca sunt gatite corect. De aceea trebuie sa ai rabdare pentru ca timpul de gatire e lung.
Pentru a reduce timpul de gatire poti gati acest preparat in oala sub presiune. Eu prezint mai jos reteta in oala obisnuita, cu gatire pe aragaz.
Poti servi aceasta tocanita alaturi de orez, piure sau mamaliga, cu muraturi sau cu o salata.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Adauga apa calda sau supa de pui cat sa acoperi totul. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba pe foc mediu timp de 2,5 - 3 ore, sau pana cand inimile si pipotele sunt gatite. Trebuie sa ai grija pentru ca lichidul din oala va scadea in timp, asa ca trebuie completat din cand in cand. Nu uita sa amesteci din cand in cand. |
6 Gata | |
7 Gata |