Tocanita cu banane plantain, cartofi dulci si lapte de cocos

Tocanita cu banane plantain, cartofi dulci si lapte de cocos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 banane plantain verzi
2 cartofi dulci de marime medie
1 ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei de cocos
1 ardei gras rosu si 1 ardei gras verde, sau 2 ardei de care aveti
2 rosii medii
1 ardei iute sau o ligurita de boia (iute sau dulce, dupa preferinte)
1 lingurita de pudra de curry (optional)
250 ml lapte de cocos
3 fire de ceapa verde
o mana de frunze de coriandru, daca va place
100 ml apa
sare

Exotica, dar hranitoare si delicioasa

  • 35 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Aceasta reteta este insiprata din bucataria sud-americana.
Eu am adaptat putin adaugand si pudra de curry.
Este o reteta delicioasa care se potriveste perfect alaturi de un peste la cuptor sau pui la gratar, sau poti sa o servesti alaturi de orez, daca vrei o optiune vegetariana.
Daca vrei sa afli mai multe despre bananele plantain, sau bananele de gatit, poti sa citesti acest articol.

Etape

1
Gata

Spala si curata legumele dupa cum urmeaza:
Curata si toaca marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute.
Curata cartoii dulci si taie-i in cubulete de 2-3 cm.
Curata plantanele astfel: taie mai intai capetele, apoi taie de-a lungul a doua nervuri si trage coaja incepand dintr-un capat, folosind un cutit. Taie plantanele in felii groase 1-2 centimetri.
Curata ardeii de samburi si taie in cubutele de 2-3 cm.
Toaca rosiile in cubulete mici.

2
Gata

Pune o cratita incapatoare pe foc si adauga uleiul de cocos. Cand uleiul s-a incins pune ceapa, usturoiul, ardeiul iute sau boiaua si pudra de curry daca vrei sa o folosesti. Soteaza timp de 1 minut. Adauga apoi si feliile de plantane si intoarcele pe ambele parti pana se rumenesc usor. Ai grija sa nu se arda legumele.

3
Gata

Adauga cartoful dulce, ardeiul si laptele de cocos si apa. Lasa sa fiarba la foc mediu. Asezoneaza cu sare dupa gust.

4
Gata

Cand legumele sunt fierte, adauga si rosia tocata marunt. Mai lasa sa fiarba inca 5 minute.
Se serveste calda, presarata cu ceapa verde si coriandru tocate marunt.

Loulou

previous
Paste cu vinete si sos de rosii
next
Supa de rosii coapte cu tarhon
previous
Paste cu vinete si sos de rosii
next
Supa de rosii coapte cu tarhon

Add Your Comment