Ingredients
- 2 banane plantain verzi
- 2 cartofi dulci de marime medie
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de cocos
- 1 ardei gras rosu si 1 ardei gras verde, sau 2 ardei de care aveti
- 2 rosii medii
- 1 ardei iute sau o ligurita de boia (iute sau dulce, dupa preferinte)
- 1 lingurita de pudra de curry (optional)
- 250 ml lapte de cocos
- 3 fire de ceapa verde
- o mana de frunze de coriandru, daca va place
- 100 ml apa
- sare
Instructiuni
Aceasta reteta este insiprata din bucataria sud-americana.
Eu am adaptat putin adaugand si pudra de curry.
Este o reteta delicioasa care se potriveste perfect alaturi de un peste la cuptor sau pui la gratar, sau poti sa o servesti alaturi de orez, daca vrei o optiune vegetariana.
Daca vrei sa afli mai multe despre bananele plantain, sau bananele de gatit, poti sa citesti acest articol.
Etape
1 Gata | Spala si curata legumele dupa cum urmeaza: |
2 Gata | Pune o cratita incapatoare pe foc si adauga uleiul de cocos. Cand uleiul s-a incins pune ceapa, usturoiul, ardeiul iute sau boiaua si pudra de curry daca vrei sa o folosesti. Soteaza timp de 1 minut. Adauga apoi si feliile de plantane si intoarcele pe ambele parti pana se rumenesc usor. Ai grija sa nu se arda legumele. |
3 Gata | |
4 Gata |