Ingredients
-
2 banane plantain verzi
-
2 cartofi dulci de marime medie
-
1 ceapa
-
3 catei de usturoi
-
2 linguri de ulei de cocos
-
1 ardei gras rosu si 1 ardei gras verde, sau 2 ardei de care aveti
-
2 rosii medii
-
1 ardei iute sau o ligurita de boia (iute sau dulce, dupa preferinte)
-
1 lingurita de pudra de curry (optional)
-
250 ml lapte de cocos
-
3 fire de ceapa verde
-
o mana de frunze de coriandru, daca va place
-
100 ml apa
-
sare
Instructiuni
Aceasta reteta este insiprata din bucataria sud-americana.
Eu am adaptat putin adaugand si pudra de curry.
Este o reteta delicioasa care se potriveste perfect alaturi de un peste la cuptor sau pui la gratar, sau poti sa o servesti alaturi de orez, daca vrei o optiune vegetariana.
Daca vrei sa afli mai multe despre bananele plantain, sau bananele de gatit, poti sa citesti acest articol.
Etape
1
Gata
|
Spala si curata legumele dupa cum urmeaza: |
2
Gata
|
Pune o cratita incapatoare pe foc si adauga uleiul de cocos. Cand uleiul s-a incins pune ceapa, usturoiul, ardeiul iute sau boiaua si pudra de curry daca vrei sa o folosesti. Soteaza timp de 1 minut. Adauga apoi si feliile de plantane si intoarcele pe ambele parti pana se rumenesc usor. Ai grija sa nu se arda legumele. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|