Tiramisu cu capsune si soc

Tiramisu cu capsune si soc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
24 piscoturi de sampanie
250 g mascarpone
200 g frisca lichida
50 g zahar pudra (plus o lingura daca capsunile nu sunt dulci)
750 g capsune
2 linguri de lichior de soc
3-4 inflorescente de soc

Un tiramisu fresh, cu aroma de vara

  • 2 ore si 20 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acest tiramisu cu capsune si flori de soc este desertul perfect la inceput de vara. Este lejer, foarte aromat si usor de preparat.
Eu am folosit lichior de soc si flori de soc, dar se poate prepara si fara soc.
Gasesti reteta pentru lichir de soc aici.

Etape

1
Gata

Alege capsunile. pe cele mai putin frumoasa taie-le in bucatele (aroximativ jumatate din cantitate).
Pune casunile intr- un bol, apoi le pasezi cu ajutorul unui blender pentru a obtine un piure.
Daca capsunile nu sunt dulci poti adauga optional o lingura de zahar pudra.
Adauga doua linguri de lichior de soc si amesteca totul bine.
Pune piure-ul de capsuni in frigider pana vei asambla tiramisu.

2
Gata

Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumperi de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli.
Indeparteaza florile de pe codite.

3
Gata

Intr-un bol amesteca mascarpone cu zaharul pudra, pana obtii o crema.

4
Gata

Bate frisca cu un mixer pana cand obtii o spuma tare.

5
Gata

Amesteca mascarpone cu frisca cu miscari usoare. Incorporeaza si florile de soc.

6
Gata

Pentru asamblare pune cateva linguri de piure de capsune la baza vasului.
Pune apoi un strat de piscoturi. Pune apoi piure de capsuni peste fiecare piscot, astfel incat sa fie bine acoprerit de piure.

7
Gata

Pune jumatate din cantitatea de crema de mascarpone peste piscoturi si distribuie uniform cu ajutorul unei spatule.

8
Gata

Taie capsunile ramase in felii.
Aseaza un strat de felii de capsune peste crema de mascarpone si frisca.
Pune un strat subtire de piure peste feliile de capsune.

9
Gata

Aseaza un nou strat de piscoturi.
Acopera-le cu piure de capsune.

10
Gata

Pune restul de crema pe deasupra si distribuie uniform.
Aseaza restul feliilor de capsune pe deasupra.

11
Gata

Lasa tiramisu sa stea la frigider cel putin 2-3 ore, de preferat peste noapte.
Poti sa presari flori de soc pe deasupra inainte de a servi.

Loulou

previous
Lichior de soc
next
Frittata cu ierburi in stil persan (Kuku Sabzi)
previous
Lichior de soc
next
Frittata cu ierburi in stil persan (Kuku Sabzi)

Add Your Comment