Ingredients
- 24 piscoturi de sampanie
- 250 g mascarpone
- 200 g frisca lichida
- 50 g zahar pudra (plus o lingura daca capsunile nu sunt dulci)
- 750 g capsune
- 2 linguri de lichior de soc
- 3-4 inflorescente de soc
Instructiuni
Acest tiramisu cu capsune si flori de soc este desertul perfect la inceput de vara. Este lejer, foarte aromat si usor de preparat.
Eu am folosit lichior de soc si flori de soc, dar se poate prepara si fara soc.
Gasesti reteta pentru lichir de soc aici.
Etape
1 Gata | Alege capsunile. pe cele mai putin frumoasa taie-le in bucatele (aroximativ jumatate din cantitate). |
2 Gata | Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumperi de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli. |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata | |
9 Gata | |
10 Gata | |
11 Gata |