Teiata – limonada infuzata cu flori de tei

Teiata – limonada infuzata cu flori de tei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 -3 maini de flori de tei proaspete
2 lamai
150-200 g miere (sau zahar, dar gustul e mult mai fin cu miere)
2,5 l apa

Nutritional information

O limonada senzationala, surprinzatoare

  • 2 zile
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Teiata, sau limonada infuzata cu flori de tei. este o bautura aromata, care extrage esenta parfumului florilor de tei.
Cand teiul este in floare trebuie neaparat sa incerci sa o prepari.
La fel de bine poti sa folosesti si flori de salcam.

In lunile mai-iunie poti sa prepari si alte bauturi parfumate precum trandafirata si socata, pentru care gasesti retelele Reteta de trandafirata si Reteta rapida de socata.

Etape

1
Gata

Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile sub jet de apa.
Lasa-le intr-o sita sa se scurga si sa se usuce bine

2
Gata

Pune florile de tei intr-un borcan. Adauga mierea, zeama de la o lamaie si cealalta lamaie taiata felii.

3
Gata

Toarna apa pana se umple borcanul si amesteca foarte bine.

4
Gata

Acopera borcanul cu o farfurioara si lasa aceasta limonada cu flori de tei la macerat la soare (la cald) 2-3 zile, in functie de vreme. Daca e cald afara, se face mai repede, daca e mai racoare dureaza 1-2 zile in plus.
Amesteca din cand in cand.

5
Gata

Dupa 2-3 zile teiata este gata. Are o culoare frumoasa, aurie si o aroma desavarsita.
Strecoara trandafirata si pune-o in sticle curate.

6
Gata

Teiata, sau limonada infuzata cu tei este o bautura aromata, dulce-acrisoara, usor acidulata.
Se se pastreaza la rece timp de pana la o saptamana.

Loulou

previous
Salata cu ton, sparanghel si fasole boabe
next
Lichior de flori
previous
Salata cu ton, sparanghel si fasole boabe
next
Lichior de flori

Add Your Comment