Tarte cu fructe si plante aromatice

Tarte cu fructe si plante aromatice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru crusta
250 g faina (poate fi faina integrala sau faina fara gluten)
120 g unt foarte rece
1 lingura de zahar (optional)
1 ou
1 praf de sare
cateva linguri de apa foarte rece Pentru unplutura
Pentru unplutura
fructe la alegere
1-2 linguri de zahar de zahar
o lingura de amidon de porumb sau de tapioca, sau faina
zeama de la o jumatatelamaie
ierburi aromatice la alegere (menta, busuioc, rozmarin, cimbru)

Tarte aromate si parfumate, delicioase

  • 1 ora
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

  • Pentru crusta

  • Pentru unplutura

Instructiuni

Imi plac mult tartele cu fructe si plante aromatice. Imi place combinatia dintre aromele fructelor si prospetimea si aroma pe care o dau platele aromatice.
Am incercat mai multe combinatii. Poti sa imi lasi un mesaj cu ce alte combinatii bune mai stii.
Iti las aici cateva idei, iar tu poti sa alegi combinatia care iti place cel mai mult:
– capsune cu cimbru sau menta
– cirese si visine cu busuioc sau rozmarin
– caise si piersici cu rozmarin sau cimbru
– fructe de padure (afine, zmeura) cu menta

Eu am pregatit 4 mini tarte cu fructe si plante atomatice in combinatii diferite. Tu poti alege combinatia ta preferata si poti pregati o singura tarta.

Etape

1
Gata

Pentru aluat, pune intr-un bol faina cu un praf de sare si optional zaharul. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga oul si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga cate o lingura de apa foarte rece. Cand aluatul devine fin si elastic inveleste-l in hartie de copt si pune-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Daca vrei sa faci mini tarte cu fructe diferite poti imparti aluatul. Eu l-am impartit in 4,

2
Gata

Spala si curata fructele.
Daca folosesti piersici si caise poti sa le tai felii. Taie capsunile in jumatati sau sferturi, Scoate samburii cireselor si visinelor.
Daca ai ales sa faci o tarta mare amesteca fructele cu 1-2 linguri de zahar, zeama de lamaie si o lingura de amidon.
Daca faci minitarte amesteca un sfert din cantitatea de fructe cu cate o lingurita de zahar si una de amidon. cateve picaturi de zeama de lamaie.
Adauga planta aromatica favorita, amesteca si lasa cateva minute ca aromele sa se combine.

3
Gata

Preincalzeste cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

4
Gata

Scoate aluatul din frigider si lasa-l cateva minute la temperatura camerei. Intinde aluatul direct pe hartia de copt. Intinde o foaie groasa cam de 3 mm.

5
Gata

Aseaza fructele lasand o margine de aluat de 2-3 cm neacoperita. Pune si sucul lasat de fructele peste ele.
Indoaie marginile aluatului peste fructe.
Unge marginile aluatului cu ou batut, Poti presa cu putin zahar sau cu fulgi de migdale.

6
Gata

Tarta sau tartele se coc in cuptorul preincalzit la 190 de grade C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare) pentru aproximativ 35-40 de minute pana cand aluatul capata o nuanta aurie.
Lasa tarta sa se raceasca si serviti tarta garnisita cu plantele aromatice preferate. Este delicioasa langa o cupa de inghetata de vanilie.

Loulou

previous
Gazpacho cu rosii galbene si piersici
next
Hummus cu rosii cherry coapte
previous
Gazpacho cu rosii galbene si piersici
next
Hummus cu rosii cherry coapte

Add Your Comment