Ingredients
Pentru crusta
- 250 g faina (poate fi faina integrala sau faina fara gluten)
- 120 g unt foarte rece
- 1 lingura de zahar (optional)
- 1 ou
- 1 praf de sare
- cateva linguri de apa foarte rece
Pentru unplutura
- fructe la alegere
- 1-2 linguri de zahar de zahar
- o lingura de amidon de porumb sau de tapioca, sau faina
- zeama de la o jumatatelamaie
- ierburi aromatice la alegere (menta, busuioc, rozmarin, cimbru)
Instructiuni
Imi plac mult tartele cu fructe si plante aromatice. Imi place combinatia dintre aromele fructelor si prospetimea si aroma pe care o dau platele aromatice.
Am incercat mai multe combinatii. Poti sa imi lasi un mesaj cu ce alte combinatii bune mai stii.
Iti las aici cateva idei, iar tu poti sa alegi combinatia care iti place cel mai mult:
– capsune cu cimbru sau menta
– cirese si visine cu busuioc sau rozmarin
– caise si piersici cu rozmarin sau cimbru
– fructe de padure (afine, zmeura) cu menta
Eu am pregatit 4 mini tarte cu fructe si plante atomatice in combinatii diferite. Tu poti alege combinatia ta preferata si poti pregati o singura tarta.
Etape
1 Gata | Pentru aluat, pune intr-un bol faina cu un praf de sare si optional zaharul. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga oul si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga cate o lingura de apa foarte rece. Cand aluatul devine fin si elastic inveleste-l in hartie de copt si pune-l la frigider pentru cel putin 30 de minute. |
2 Gata | Spala si curata fructele. |
3 Gata | Preincalzeste cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare). |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Tarta sau tartele se coc in cuptorul preincalzit la 190 de grade C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare) pentru aproximativ 35-40 de minute pana cand aluatul capata o nuanta aurie. |