Ingredients
-
300-400 g cartofi noi
-
4 oua
-
o legatura de leurda si o legatura de macris sau untisor (sau doua legaturi de leurda)
-
50 ml smantana lichida
-
250 g ricotta
-
coaja rasa de la o lamaie
-
120 g cascaval ras sau mozzarella uscata sau branza chedar (orice fel de branza care se topeste)
-
un varf de lingurita de nucsoara
-
un fir de menta
-
200 g faina (alba sau integrala)
-
120 g unt rece
-
cateva linguri de apa foarte rece
-
sare
-
piper
Instructiuni
Aceasta tarta are culoarea aceasta verde de primavara de la leurda si de la macris.
Puteti folosi untisor in loc de macris, iar daca nu aveti leurda puteti folosi cateva fire de usturoi verde tanar.
Etape
1
Gata
|
Se preincalzeste cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare). |
2
Gata
|
Pentru aluat, puneti intr-un bol faina cu un praf de sare. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adaugati cate o lingura de apa foarte rece si se framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adaugati apa. Cand aluatul este fin si elastic, inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Se scoate aluatul din frigider. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina cu ajutorul unui sucitor. Transferati aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. Cel mai bine e sa folositi o tava cu diametrul de 24 cm, dar se poate coace si intr-o tava de 28 de cm, ca in cazul de fata. Intepati baza cu o furculita, puneti hartie de copt peste si umpleti tava cu boabe de fasole sau orez. Coaceti aluatul timp de 10-12 minute, apoi scoateti boabele si mai coaceti inca 5-10 minute. |
5
Gata
|
Intr-un robot de bucatarie pun frunzele de leurda si de macris si smantana lichida. Amesteca pana cand obtii un pure omogen. |
6
Gata
|
|
7
Gata
|