Tarta cu cartofi noi, ricotta si leurda

Tarta cu cartofi noi, ricotta si leurda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
300-400 g cartofi noi
4 oua
o legatura de leurda si o legatura de macris sau untisor (sau doua legaturi de leurda)
50 ml smantana lichida
250 g ricotta
coaja rasa de la o lamaie
120 g cascaval ras sau mozzarella uscata sau branza chedar (orice fel de branza care se topeste)
un varf de lingurita de nucsoara
un fir de menta
200 g faina (alba sau integrala)
120 g unt rece
cateva linguri de apa foarte rece
sare
piper

O tarta delicioasa, surprinzatoare prin aspect si prin gust

  • 2 ore
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta tarta este ca o celebrare a primaverii. Are culoarea aceasta verde de primavara de la leurda si de la macris (sau untisor).
Poti folosi untisor in loc de macris, iar daca nu ai leurda poti folosi cateva fire de usturoi verde tanar.

Etape

1
Gata

Se preincalzeste cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare).

2
Gata

Pentru aluat, pune intr-un bol faina cu un praf de sare. Adauga untul taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga cate o lingura de apa foarte rece si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga apa. Cand aluatul este fin si elastic pune-l la frigider pentru 30 de minute.

3
Gata

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se pune o crenguta de menta in apa. Menta va da cartofilor o usoara aroma care se va integra perfect in armonia tartei.
Cartofii se fierb pana cand sunt moi.

4
Gata

Se scoate aluatul din frigider. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina cu ajutorul unui sucitor. Transfera aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. Cel mai bine e sa folosesti o tava cu diametrul de 24 cm, dar se poate coace si intr-o tava de 28 de cm, ca in cazul de fata. Inteapa baza cu o furculita. Coace aluatul timp de 10-15 minute.

5
Gata

Intr-un robot de bucatarie se pun frunzele de leurda si de untisor sau macris si smantana lichida. Eu am pus si cateva frunze de menta. Amesteca pana cand obtii un piure omogen.
Intr-un bol se pun ricotta, ouale, cascavalul sau branza chedar rasa, coaja de lamaie, nucsoara, sare, piper si se amesteca bine. Peste amestecul de branza si ou obtinut se pune amestecul verde de smantana si amesteca din nou.

6
Gata

Cartofii fierti se taie in jumatate sau sferturi daca sunt mai mari si se pun peste aluatul de tarta. Toarna deasupra amestecul verde cu branza si ou. Daca vrei poti sa mai prezari branza rasa pe deasupra.

7
Gata

Tarta se coace timp de 35-40 minute. Trebuie lasata sa se raceasca 15-20 minute inainte de a fi servita. Se poate servi alaturi de o salata de primavara cu spanac, untisor, ceapa verde si ridichi.

Loulou

previous
Fish and Chips la Air Fryer
next
Shakshouka verde, cu spanac si naut
previous
Fish and Chips la Air Fryer
next
Shakshouka verde, cu spanac si naut

Add Your Comment