Tarta verde cu cartofi noi si ricotta

0 0
Tarta verde cu cartofi noi si ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300-400 g cartofi noi
4 oua
o legatura de leurda
o legatura de macris
50 ml smantana lichida
250 g ricotta
coaja rasa de la o lamaie
120 g cascaval ras sau mozzarella uscata sau branza chedar (orice fel de branza care se topeste)
un varf de lingurita de nucsoara
un fir de menta
200 g faina (alba sau integrala)
120 g unt rece
cateva linguri de apa foarte rece
sare
piper

O tarta delicioasa, surprinzatoare prin aspect si prin gust

  • 2 ore
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Aceasta tarta are culoarea aceasta verde de primavara de la leurda si de la macris.
Puteti folosi untisor in loc de macris, iar daca nu aveti leurda puteti folosi cateva fire de usturoi verde tanar.

Steps

1
Done

Se preincalzeste cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare).

2
Done

Pentru aluat, puneti intr-un bol faina cu un praf de sare. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adaugati cate o lingura de apa foarte rece si se framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adaugati apa. Cand aluatul este fin si elastic, inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute.

3
Done

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se pune o crenguta de menta in apa. Menta va da cartofilor o usoara aroma care se va integra perfect in armonia tartei.
Cartofii se fierb pana cand sunt moi.

4
Done

Se scoate aluatul din frigider. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina cu ajutorul unui sucitor. Transferati aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. Cel mai bine e sa folositi o tava cu diametrul de 24 cm, dar se poate coace si intr-o tava de 28 de cm, ca in cazul de fata. Intepati baza cu o furculita, puneti hartie de copt peste si umpleti tava cu boabe de fasole sau orez. Coaceti aluatul timp de 10-12 minute, apoi scoateti boabele si mai coaceti inca 5-10 minute.

5
Done

Intr-un robot de bucatarie pun frunzele de leurda si de macris si smantana lichida. Amesteca pana cand obtii un pure omogen.
Intr-un bol se pun ricotta, ouale, cascavalul sau branza chedar rasa, coaja de lamaie, nucsoara, sare, piper si se amesteca bine. Peste amestecul de branza si ou obtinut se pune amestecul verde de smantana si amesteca din nou.

6
Done

Cartofii fierti se taie in jumatate sau sferturi daca sunt mai mari si se pun peste aluatul de tarta. Toarna deasupra amestecul verde cu branza si ou. Daca vrei poti sa mai prezari branza rasa pe deasupra.

7
Done

Tarta se coace timp de 35-40 minute. Trebuie lasata sa se raceasca 15-20 minute inainte de a fi servita. Se poate servi alaturi de o salata de primavara cu spanac, untisor, ceapa verde si ridichi.

Loulou

previous
Salata cu muguri de brad si legume de primavara
next
Spanac cremos cu ou posat
previous
Salata cu muguri de brad si legume de primavara
next
Spanac cremos cu ou posat

Add Your Comment