Ingredients
- 300-400 g cartofi noi
- 4 oua
- o legatura de leurda si o legatura de macris sau untisor (sau doua legaturi de leurda)
- 50 ml smantana lichida
- 250 g ricotta
- coaja rasa de la o lamaie
- 120 g cascaval ras sau mozzarella uscata sau branza chedar (orice fel de branza care se topeste)
- un varf de lingurita de nucsoara
- un fir de menta
- 200 g faina (alba sau integrala)
- 120 g unt rece
- cateva linguri de apa foarte rece
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta tarta este ca o celebrare a primaverii. Are culoarea aceasta verde de primavara de la leurda si de la macris (sau untisor).
Poti folosi untisor in loc de macris, iar daca nu ai leurda poti folosi cateva fire de usturoi verde tanar.
Etape
1 Gata | Se preincalzeste cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare). |
2 Gata | Pentru aluat, pune intr-un bol faina cu un praf de sare. Adauga untul taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga cate o lingura de apa foarte rece si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga apa. Cand aluatul este fin si elastic pune-l la frigider pentru 30 de minute. |
3 Gata | |
4 Gata | Se scoate aluatul din frigider. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina cu ajutorul unui sucitor. Transfera aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. Cel mai bine e sa folosesti o tava cu diametrul de 24 cm, dar se poate coace si intr-o tava de 28 de cm, ca in cazul de fata. Inteapa baza cu o furculita. Coace aluatul timp de 10-15 minute. |
5 Gata | Intr-un robot de bucatarie se pun frunzele de leurda si de untisor sau macris si smantana lichida. Eu am pus si cateva frunze de menta. Amesteca pana cand obtii un piure omogen. |
6 Gata | |
7 Gata |