Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline

0 0
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat
250 g faina integrala
50 g fulgi de ovaz
4 linguri ulei de masline
Un praf de sare
O lingurita cimbru sau oregano uscat
Apa rece
Umplutura
1 vanata medie (sau 3-4 vinete subtiri si lungi)
400 g rosii cherry sau 3-4 rosii de marime medie
O mana de masline fara samburi
O lingura de ulei de masline
Un ardei iute (optional
Cimbru si busuioc proaspat (sau uscat)
Sare si piper

O tarta gustoasa si lejera, perfecta pentru atata pentru pranz cat si pentru cina.

  • 1 ora si 20 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Aluat

  • Umplutura

Directions

Share

Daca nu tineti post puteti sa adaugati si mozzarela.

Steps

1
Done

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Done

Amestecati faina cu fulgii de ovaz, cimbrul sau oregano uscat si sarea. Incorporati uleiul de masline. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste.
Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider timp de 30 minute.

3
Done

Taiati vanata felii (eu am avut cateva vinete lunguiete, subtiri). Intr-o tigaie puneti la incins o lingura de ulei de masline si prajiti usor feliile de vinete pe fiecare parte.

4
Done

Spalati rosiile si taiati-le in jumatati, daca aveti rosii cherry sau felii daca aveti rosii mari.

5
Done

Scoateti aluatul din frigider si intindeti o foaie cu 1-2 cm mai mare decat dimensiunea tavii. Puneti aluatul in tava si deasupra puneti feliile de vinete, rosiile si maslinele, iar pe desupra presarati cimbru si busuioc proaspat si optional feliute de ardei iute. Pliati marginile aluatului peste umplutura si dati tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand aluatul capata o nuanta usor aurie.

Loulou

previous
Galbiori cu usturoi
next
Clafoutis cu sparanghel
previous
Galbiori cu usturoi
next
Clafoutis cu sparanghel

Add Your Comment