Ingredients
-
Aluat
-
250 g faina integrala
-
50 g fulgi de ovaz
-
4 linguri ulei de masline
-
Un praf de sare
-
O lingurita cimbru sau oregano uscat
-
Apa rece
-
Umplutura
-
1 vanata medie (sau 3-4 vinete subtiri si lungi)
-
400 g rosii cherry sau 3-4 rosii de marime medie
-
O mana de masline fara samburi
-
O lingura de ulei de masline
-
Un ardei iute (optional
-
Cimbru si busuioc proaspat (sau uscat)
-
Sare si piper
Instructiuni
Daca nu tineti post puteti sa adaugati si mozzarela.
Etape
1
Gata
|
Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare). |
2
Gata
|
Amestecati faina cu fulgii de ovaz, cimbrul sau oregano uscat si sarea. Incorporati uleiul de masline. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Spalati rosiile si taiati-le in jumatati, daca aveti rosii cherry sau felii daca aveti rosii mari. |
5
Gata
|
Scoateti aluatul din frigider si intindeti o foaie cu 1-2 cm mai mare decat dimensiunea tavii. Puneti aluatul in tava si deasupra puneti feliile de vinete, rosiile si maslinele, iar pe desupra presarati cimbru si busuioc proaspat si optional feliute de ardei iute. Pliati marginile aluatului peste umplutura si dati tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand aluatul capata o nuanta usor aurie. |