Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline

Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Aluat
250 g faina (poate fi si faina integrala, sau faina fara gluten)
50 g fulgi de ovaz
4 linguri ulei de masline
Un praf de sare
O lingurita cimbru sau oregano uscat
Apa rece
Umplutura
1 vanata medie (sau 2 vinete mai micute)
400 g rosii cherry sau 3-4 rosii de marime medie
O mana de masline fara samburi
O lingura de ulei de masline
Un ardei iute (optional)
Cimbru si busuioc proaspat (sau uscat)
Sare si piper

O tarta gustoasa si lejera, perfecta pentru atat pentru pranz cat si pentru cina.

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Aluat

  • Umplutura

Instructiuni

Aceasta tarta colorata este delicioasa si foarte usor de preparat. Este perfecta pentru atat pentru pranz cat si pentru cina. O poti lua si la picnic.

Este ideala in post. Daca nu tineti post puteti sa adaugati si mozzarela.

Mai puteti adauga si felii de dovlecel prajite usor in tigaie sau ardei copti.

 

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Amestecati faina cu fulgii de ovaz, cimbrul sau oregano uscat si sarea. Incorporati uleiul de masline. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste.
Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider timp de 30 minute.

3
Gata

Taiati vanata felii (eu am avut 2 vinete mai micute). Intr-o tigaie puneti la incins o lingura de ulei de masline si prajiti usor feliile de vinete pe fiecare parte.

4
Gata

Spalati rosiile si taiati-le in jumatati, daca aveti rosii cherry, sau felii daca aveti rosii mari.

5
Gata

Scoateti aluatul din frigider, puneti-l pe o hartie de copt si intindeti o foaie cu grosimea de jumatate de cm. Deasupra puneti feliile de vinete, rosiile si maslinele, iar pe desupra presarati cimbru si busuioc proaspat si optional feliute de ardei iute, lasand cam 2 cm de la marginea aluatului.

6
Gata

Pliati marginile aluatului peste umplutura. Daca vreti puteti sa ungeti cu putin ulei marginile tartei. Dati tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand aluatul capata o nuanta usor aurie.

Loulou

previous
Hummus cu rosii cherry coapte
next
Placinta cu legume
previous
Hummus cu rosii cherry coapte
next
Placinta cu legume

Add Your Comment