Ingredients
Pentru aluat
- 250 g faina (poate fi si faina integrala)
- 125 g unt
- 1 galbenus
- sare
- cateva linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
- 250 g ricotta
- 75 g parmezan ras
- 2 oua
- o lingura de cimbru sau busuioc tocat
- un varf de lingurita de nucsoara
- 1 zucchini lung si subtire
- 1 dovlecel galben lung si subtire
- 2 vinete subtiri si mai lungi
- 2 morcovi mai grosi sau cartofi dulci
- 1 ardei rosu
- sare
- piper
- ulei de masline
Instructiuni
Reteta de mai jos se poate pregati si in varianta vegana (de post), folosind aluatul de la aceasta tarta, iar in loc de branza puteti folosi la baza tartei sosul de rosii a carui reteta o gasiti aici.
Pentru prepararea acestei retete puteti folosi orice combinatie din aceste legume: dovlecei, zucchini, vinete, ardei, cartof dulce, morcovi si orice alte legume care se pot taia fasii.
Etape
1 Gata | Pentru aluat, puneti intr-un bol faina si sarea. Adaugati untul taiat cubulete si galbenusul de ou si amestecati bine pana cand obtineti niste firmituri. Adaugati 1 lingura de apa foarte rece si framantati pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adaugati apa. Inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute. |
2 Gata | Se incinge cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
3 Gata | |
4 Gata | Spalati bine legumele, taiati capetele si coditele si feliati-le cat mai subtire cu o mandolona (cazul ideal), un peeler de legume, curatator de cartofi sau cu un cutit foarte bine ascutit. |
5 Gata | Turnati compozitia de branza peste aluatul de tarta partial copt. |
6 Gata | Dupa ce ati terminat de asezat legumele presarati-le cu sare si piper, poate si putin cimbru. |