Ingredients
Aluat
- 200 g faina
- 120 g unt rece
- coaja rasa de la o lamaie netratata
- un praf de sare
- cateva liguri de apa foarte rece
Umplutura
- 500 g piersici (3-4 piersici, depinde de marime)
- 200 g afine
- 2 linguri de faina
- 4 linguri zahar brun
- o mana de frunze proaspete de busuioc
Instructiuni
Puteti prepara aceasta tarta si cu caise in loc de piersici, sau cu caise si zmeura.
Daca sunteti din Bucuresti, va sfatuiesc sa mergeti in piata la Obor si sa cumparati pentru aceasta tarta busuioc cu gust de lamaie. Are un gust senzational si se potriveste de minune la aceasta tarta.
Etape
1 Gata | Preparati mai intai aluatul. Se amesteca faina cu untul taiat cubulete, sarea si coaja de lamaie. Se obtine mai intai un amestec sfaramicios, apoi mai framanti pana incepe sa se lege. Daca doriti puteti prepara aluatul folosind robotul de bucatarie. Se adauga cate o lingura de apa foarte rece pana se obtine un aluat omogen. Pregatirea aluatului trebuie sa dureze putin, pentru ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in hartie de copt si se lasa la frigider 20-30 de minute. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Scoateti aluatul din frigider si lasati-l cateva minute la temperatura camerei. Pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti aluatul astfel incat sa aiba cam 3-5 mm grosime. Puteti intinde aluatul direct pe hartia de copt. Daca coaceti tarta intr-o tava rotunda aluatul trebuie sa fie intins cam cu 2-3 cm mai mult decat dimensiunea tavii. Daca faceti tarta intr-o tava rotunda, ungeti tava cu unt, rulati aluatul pe facalet si il derulati in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Presarati amestecul preparat din 2 linguri de faina alba si 2 linguri de zahar brun. Daca faceti tarta in tava de la cuptor, de exemplu, si nu intr-o tava rotunda, lasati o margine cam de 2-3 cm. Intr-o tava rotunda puneti amestecul de faina si zahar pe tot fundul tavii. |
5 Gata | Asezati feliile de piersici pe suprafata tartei si presarati afinele. Pe deasupra presarati doua linguri de zahar si busuioc tocat marunt. Pliati marginile aluatului spre interior peste umplutura (aluatul va acoperi doar partial fructele). |
6 Gata | Se coace la cuptorul preincalzit la 190 de grade C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare) pentru aproximativ 35-40 de minute pana cand aluatul capata o nuanta aurie. |
7 Gata |