Tarta rustica cu piersici, afine si busuioc

Tarta rustica cu piersici, afine si busuioc

Ingrediente

Portii
Aluat
200 g faina
120 g unt rece
coaja rasa de la o lamaie netratata
un praf de sare
cateva liguri de apa foarte rece
Umplutura
500 g piersici (3-4 piersici, depinde de marime)
200 g afine
2 linguri de faina
4 linguri zahar brun
o mana de frunze proaspete de busuioc

O combinatie senzationala intre aluatul fraged si fructele aromate cu busuioc

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingrediente

  • Aluat

  • Umplutura

Modul de preparare

Puteti prepara aceasta tarta si cu caise in loc de piersici, sau cu caise si zmeura.
Daca sunteti din Bucuresti, va sfatuiesc sa mergeti in piata la Obor si sa cumparati pentru aceasta tarta busuioc cu gust de lamaie. Are un gust senzational si se potriveste de minune la aceasta tarta.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Se spala fructele. Piersicile se taie felii de 1 cm.

3
Gata

Scoateti aluatul din frigider si lasati-l cateva minute la temperatura camerei. Pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti aluatul astfel incat sa aiba cam 3-5 mm grosime. Puteti intinde aluatul direct pe hartia de copt. Daca coaceti tarta intr-o tava rotunda aluatul trebuie sa fie intins cam cu 2-3 cm mai mult decat dimensiunea tavii. Daca faceti tarta intr-o tava rotunda, ungeti tava cu unt, rulati aluatul pe facalet si il derulati in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Presarati amestecul preparat din 2 linguri de faina alba si 2 linguri de zahar brun. Daca faceti tarta in tava de la cuptor, de exemplu, si nu intr-o tava rotunda, lasati o margine cam de 2-3 cm. Intr-o tava rotunda puneti amestecul de faina si zahar pe tot fundul tavii.

4
Gata

Asezati feliile de piersici pe suprafata tartei si presarati afinele. Pe deasupra presarati doua linguri de zahar si busuioc tocat marunt. Pliati marginile aluatului spre interior peste umplutura (aluatul va acoperi doar partial fructele).
Puteti unge marginile aluatului cu ou batut si puteti prezara zahar peste marginile de aluat. (Eu am sarit peste acesta etapa.)

5
Gata

Se coace la cuptorul preincalzit la 190 de grade C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare) pentru aproximativ 35-40 de minute pana cand aluatul capata o nuanta aurie.
Lasati sa se raceasca si serviti tarta garnisita cu busuioc proaspat. Este delicioasa langa o cupa de inghetata de vanilie.

6
Gata

inapoi
Suc de catina cu piersici/mere si portocale
inainte
Salata cu sfecla rosie si nuci
previous
Suc de catina cu piersici/mere si portocale
next
Salata cu sfecla rosie si nuci

Add Your Comment