Tarta rustica cu piersici, afine si busuioc

Tarta rustica cu piersici, afine si busuioc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Aluat
200 g faina
120 g unt rece
coaja rasa de la o lamaie netratata
un praf de sare
cateva liguri de apa foarte rece
Umplutura
500 g piersici (3-4 piersici, depinde de marime)
200 g afine
2 linguri de faina
4 linguri zahar brun
o mana de frunze proaspete de busuioc

O combinatie senzationala intre aluatul fraged si fructele aromate cu busuioc

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

  • Aluat

  • Umplutura

Instructiuni

Puteti prepara aceasta tarta si cu caise in loc de piersici, sau cu caise si zmeura.
Daca sunteti din Bucuresti, va sfatuiesc sa mergeti in piata la Obor si sa cumparati pentru aceasta tarta busuioc cu gust de lamaie. Are un gust senzational si se potriveste de minune la aceasta tarta.

Etape

1
Gata

Preparati mai intai aluatul. Se amesteca faina cu untul taiat cubulete, sarea si coaja de lamaie. Se obtine mai intai un amestec sfaramicios, apoi mai framanti pana incepe sa se lege. Daca doriti puteti prepara aluatul folosind robotul de bucatarie. Se adauga cate o lingura de apa foarte rece pana se obtine un aluat omogen. Pregatirea aluatului trebuie sa dureze putin, pentru ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in hartie de copt si se lasa la frigider 20-30 de minute.

2
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

3
Gata

Se spala fructele. Piersicile se taie felii de 1 cm.

4
Gata

Scoateti aluatul din frigider si lasati-l cateva minute la temperatura camerei. Pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti aluatul astfel incat sa aiba cam 3-5 mm grosime. Puteti intinde aluatul direct pe hartia de copt. Daca coaceti tarta intr-o tava rotunda aluatul trebuie sa fie intins cam cu 2-3 cm mai mult decat dimensiunea tavii. Daca faceti tarta intr-o tava rotunda, ungeti tava cu unt, rulati aluatul pe facalet si il derulati in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Presarati amestecul preparat din 2 linguri de faina alba si 2 linguri de zahar brun. Daca faceti tarta in tava de la cuptor, de exemplu, si nu intr-o tava rotunda, lasati o margine cam de 2-3 cm. Intr-o tava rotunda puneti amestecul de faina si zahar pe tot fundul tavii.

5
Gata

Asezati feliile de piersici pe suprafata tartei si presarati afinele. Pe deasupra presarati doua linguri de zahar si busuioc tocat marunt. Pliati marginile aluatului spre interior peste umplutura (aluatul va acoperi doar partial fructele).
Puteti unge marginile aluatului cu ou batut si puteti prezara zahar peste marginile de aluat. (Eu am sarit peste acesta etapa.)

6
Gata

Se coace la cuptorul preincalzit la 190 de grade C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare) pentru aproximativ 35-40 de minute pana cand aluatul capata o nuanta aurie.
Lasati sa se raceasca si serviti tarta garnisita cu busuioc proaspat. Este delicioasa langa o cupa de inghetata de vanilie.

7
Gata

Loulou

previous
Vinete cu parmezan
next
Tarta spiralata cu legume
previous
Vinete cu parmezan
next
Tarta spiralata cu legume

Add Your Comment