Tarta rustica cu pere si gem de merisoare

Tarta rustica cu pere si gem de merisoare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 caserola de 250 g merisoare
5-6 linguri de zahar
cateva crengute de rozmarin
180 g faina de grau
110 g unt rece
1 lingura otet de cidru de mere
o mana de nuci pecan sau nuci obisnuite
un praf de sare
2-3 linguri apa foarte rece
3-4 pere dulci si nu foarte zemoase

O tarta frageda, cu o combinatie perfecta de ingrediente

  • 1 ora si 40 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta tarta cu pere si gem de merisoare este un desert perfect pentru o zi de iarna.
Eu am vrut sa folosesc niste merisoare uitate prin frigider, cumparate pentru un sos de merisoare la Craciun, dar poti folosi orice fructe de padure congelate, sau chiar un gem de fructe de padure gata preparat pe care il ai in camara.

Combinatia este perfecta: aluatul fraged, gemul acrisor, perele dulci, nucile crocante si aroma discreta a rozmarinului.

Etape

1
Gata

Pentru aluat amesteca faina cu sarea, otetul, o lingura de zahar si untul rece taiat cubulete pana obtii un aspect faramicios. Adauga cate o lingura de apa foarte rece pana cand aluatul incepe sa se inchege.
Modeleaza aluatul sub forma unui disc, inveleste-l in foaie de copt si da-l la frigider pentru cel putin 30 minute-1 ora.

2
Gata

Intr-o olita pune merisoarele, 3-4 linguri de zahar si o crenguta de rozmarin. Eu am pastrat cateva merisoare pentru a le pune peste tarta, pentru putina culoare.
Pune vasul pe foc mediu si lasa sa fiarba pana cand fructele incep sa se zdrobeasca si obtii consistenta unui gem. Lasa gemul sa se raceasca.
Merisoarele sunt acre, asa ca adauga zahar in functie de cat de dulce vrei sa fie gemul. Eu am vrut sa obtin un gem acrisor.

3
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

4
Gata

Spala perele, taie-le in doua, scoate cotorul apoi taie perele felii. Toaca marunt o crenguta de rozmarin, taie cateva merisoare in doua. Toaca grosier o mana de nuci pecan.

5
Gata

Scoate aluatul din frigider. Pune aluatul pe o foaie de copt si intinde-l cu ajutorul unui sucitor. Pentru a fi mai usor, poti sa intinzi foaia intre doua foi de copt.
Pune gemul la baza, lasand 2-3 cm la margine. Aseaza feliile de para, apoi presara 2 linguri de zahar, nucile tocate grosier, rozmarinul tocat si merisoarele. Pliaza marginile aluatului peste umplutura. Poti sa ungi marginile cu ou sau lapte sau deloc. Presara zahar peste marginea de aluat.

6
Gata

Tarta se coace la 180 de grade timp de 40-45 minute sau pana cand aluatul devine auriu.
Tarta este foarte frageda. Lasa tarta sa se raceasca inainte de a o taia, pentru ca altfel e foarte sfaramicioasa.

Loulou

previous
Biscuiti cu ovaz, merisoare si nuci
next
Salata de cruditati si seminte
previous
Biscuiti cu ovaz, merisoare si nuci
next
Salata de cruditati si seminte

Add Your Comment