Ingredients
- 1 caserola de 250 g merisoare
- 5-6 linguri de zahar
- cateva crengute de rozmarin
- 180 g faina de grau
- 110 g unt rece
- 1 lingura otet de cidru de mere
- o mana de nuci pecan sau nuci obisnuite
- un praf de sare
- 2-3 linguri apa foarte rece
- 3-4 pere dulci si nu foarte zemoase
Instructiuni
Aceasta tarta cu pere si gem de merisoare este un desert perfect pentru o zi de iarna.
Eu am vrut sa folosesc niste merisoare uitate prin frigider, cumparate pentru un sos de merisoare la Craciun, dar poti folosi orice fructe de padure congelate, sau chiar un gem de fructe de padure gata preparat pe care il ai in camara.
Combinatia este perfecta: aluatul fraged, gemul acrisor, perele dulci, nucile crocante si aroma discreta a rozmarinului.
Etape
1 Gata | Pentru aluat amesteca faina cu sarea, otetul, o lingura de zahar si untul rece taiat cubulete pana obtii un aspect faramicios. Adauga cate o lingura de apa foarte rece pana cand aluatul incepe sa se inchege. |
2 Gata | Intr-o olita pune merisoarele, 3-4 linguri de zahar si o crenguta de rozmarin. Eu am pastrat cateva merisoare pentru a le pune peste tarta, pentru putina culoare. |
3 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata). |
4 Gata | |
5 Gata | Scoate aluatul din frigider. Pune aluatul pe o foaie de copt si intinde-l cu ajutorul unui sucitor. Pentru a fi mai usor, poti sa intinzi foaia intre doua foi de copt. |
6 Gata |