Ingredients
-
Pentru aluat
-
250 g faina
-
100 g unt
-
1 ou
-
1 praf de sare
-
1 lingurita de cimbru uscat
-
cateva linguri de apa foarte rece
-
Pentru umplutura
-
300 g hribi
-
1 ceapa mica
-
1 ardei
-
2-3 catei de usturoi
-
150 g crema de branza
-
2 linguri de ulei
-
1 lingurita de cimbru
-
sare
-
piper
Instructiuni
Aceasta tarta e la fel de delicioasa si daca folositi alt fel de ciuperci de padure, dar si ciuperci champinion brune, in cazul in care nu aveti la dispozitie hribi.
Etape
1
Gata
|
Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare). |
2
Gata
|
Amestecati faina cu praful de sare si cimbrul. Incorporati untul foarte rece, taiat cubulete pana cand se formeaza niste firmituri. Amestecati oul in compozitie. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste. |
3
Gata
|
Cat timp aluatul sta la frigider, pregatiti ciupercile pentru umplutura de tarta. |
4
Gata
|
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie circulara, potrivit de mare, in functie de dimensiunea tavii. Puneti aluatul in tava. |