Ingredients
Pentru aluat
- 250 g faina
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de cimbru uscat
- cateva linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
- 300 g hribi
- 1 ceapa mica
- 1 ardei
- 2-3 catei de usturoi
- 150 g crema de branza
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de cimbru
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta tarta e la fel de delicioasa si daca folositi alt fel de ciuperci de padure, dar si ciuperci champinion brune, in cazul in care nu aveti la dispozitie hribi.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare). |
2 Gata | Amestecati faina cu praful de sare si cimbrul. Incorporati untul foarte rece, taiat cubulete pana cand se formeaza niste firmituri. Amestecati oul in compozitie. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste. |
3 Gata | Cat timp aluatul sta la frigider, pregatiti ciupercile pentru umplutura de tarta. |
4 Gata | Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie circulara, potrivit de mare, in functie de dimensiunea tavii. Puneti aluatul in tava. |