Tarta rustica cu hribi

Tarta rustica cu hribi

Ingrediente

Portii
Pentru aluat
250 g faina
100 g unt
1 ou
1 praf de sare
1 lingurita de cimbru uscat
cateva linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
300 g hribi
1 ceapa mica
1 ardei
2-3 catei de usturoi
150 g crema de branza
2 linguri de ulei
1 lingurita de cimbru
sare
piper

O tarta delicioasa, cu ciuperci si crema de branza, potrivita in orice moment al zilei

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Modul de preparare

Aceasta tarta e la fel de delicioasa si daca folositi alt fel de ciuperci de padure, dar si ciuperci champinion brune, in cazul in care nu aveti la dispozitie hribi.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Amestecati faina cu praful de sare si cimbrul. Incorporati untul foarte rece, taiat cubulete pana cand se formeaza niste firmituri. Amestecati oul in compozitie. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste.
Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider timp de 30 minute.

3
Gata

Cat timp aluatul sta la frigider, pregatiti ciupercile pentru umplutura de tarta.
Curatati ciupercile, ceapa, usturoiul si ardeiul si taiati-le cubulete.
Adaugati 2 linguri de ulei intr-o tigaie incinsa. Puneti mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul si lasati sa se soteze 2-3 minute. Adugati apoi si ciupercile. Adaugati cimbrul si lasati sa se gateasca la foc mediu pana cand scade zeama pe care o lasa ciupercile. Asezonati cu sare si piper.
Dupa ce s-au gatit ciupercile, lasati sa se raceasca.

4
Gata

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie circulara, potrivit de mare, in functie de dimensiunea tavii. Puneti aluatul in tava.
Se distribuie crema de branza uniform pe suprafata foii de aluat, pastrand o margine libera de 3 - 4 centrimetri, de jur imprejur. Asezati ciupercile sotate peste crema de branza. Presarati cimbru.
Pliati marginile aluatului peste umplutura si dati tarta la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand aluatul capata o nuanta usor aurie. Se serveste calda sau rece.

inapoi
Crumble cu prune si alune de padure
previous
Crumble cu prune si alune de padure

Add Your Comment