Tarta rustica cu hribi

Tarta rustica cu hribi

Ingrediente

Portii
Pentru aluat
250 g faina
100 g unt
1 ou
1 praf de sare
1 lingurita de cimbru uscat
cateva linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
300 g hribi
1 ceapa mica
1 ardei
2-3 catei de usturoi
150 g crema de branza
2 linguri de ulei
1 lingurita de cimbru
sare
piper

O tarta delicioasa, cu ciuperci si crema de branza, potrivita in orice moment al zilei

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Modul de preparare

Aceasta tarta e la fel de delicioasa si daca folositi alt fel de ciuperci de padure, dar si ciuperci champinion brune, in cazul in care nu aveti la dispozitie hribi.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Amestecati faina cu praful de sare si cimbrul. Incorporati untul foarte rece, taiat cubulete pana cand se formeaza niste firmituri. Amestecati oul in compozitie. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste.
Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider timp de 30 minute.

3
Gata

Cat timp aluatul sta la frigider, pregatiti ciupercile pentru umplutura de tarta.
Curatati ciupercile, ceapa, usturoiul si ardeiul si taiati-le cubulete.
Adaugati 2 linguri de ulei intr-o tigaie incinsa. Puneti mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul si lasati sa se soteze 2-3 minute. Adugati apoi si ciupercile. Adaugati cimbrul si lasati sa se gateasca la foc mediu pana cand scade zeama pe care o lasa ciupercile. Asezonati cu sare si piper.
Dupa ce s-au gatit ciupercile, lasati sa se raceasca.

4
Gata

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie circulara, potrivit de mare, in functie de dimensiunea tavii. Puneti aluatul in tava.
Se distribuie crema de branza uniform pe suprafata foii de aluat, pastrand o margine libera de 3 - 4 centrimetri, de jur imprejur. Asezati ciupercile sotate peste crema de branza. Presarati cimbru.
Pliati marginile aluatului peste umplutura si dati tarta la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand aluatul capata o nuanta usor aurie. Se serveste calda sau rece.

inapoi
Salata cu quinoa
inainte
Somon cu salata de castraveti si fenicul
previous
Salata cu quinoa
next
Somon cu salata de castraveti si fenicul

Add Your Comment