Tarta rustica cu capsuni si rubarba

Tarta rustica cu capsuni si rubarba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Aluat
350 g faina (puteti folosi si faina integrala)
200 g unt
1 galbenus de ou
cateva linguri de apa foarte rece
un praf de sare
Umplutura
500 g capsuni
3-4 tije de rubarba
3 linguri de faina
150 g zahar brun

O tarta echilibrata, dulce-acrisoara, perfecta pentru un meniu de vara.

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 6
  • Medium

Ingredients

  • Aluat

  • Umplutura

Instructiuni

Puteti prepara aceasta tarta si cu cirese si rubarba.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Preparati mai intai aluatul. Se amesteca faina cu untul taiat cubulete, sarea si oul usor batut. Se obtine mai intai un amestec sfaramicios, apoi mai framanti pana incepe sa se lege. Daca doriti puteti prepara aluatul folosind robotul de bucatarie. Se adauga cate o lingura de apa foarte rece pana se obtine un aluat omogen. Pregatirea aluatului trebuie sa dureze putin, pentru ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de minute.

3
Gata

Se spala rubarba si se taie capetele tijelor. Se indeparteaza partea lemnoasa introducand cutitul usor oblic la baza tijei si tragand de-a lungul acesteia. Rubarba se taie apoi in bucati. Capsunile se spala si se taie in jumatati sau sferturi.

4
Gata

Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute la temperatura camerei. Aluatul se va intinde direct pe hartia de copt. Pudrati hartia cu faina si intindeti aluatul bine. Puneti hartia de copt pe care ati intins aluatul in tava de copt. Presarati un amestec preparat din 3 linguri de faina si 3 linguri de zahar brun. Lasati o margine cam de 2-3 cm.

5
Gata

Asezati capsunile si rubarba pe suprafata tartei apoi presarati deasupra 3 linguri de zahar brun. Pliati marginile aluatului spre interior peste umplutura (aluatul va acoperi doar partial fructele). Ungeti marginile aluatului cu albusul ramas de la prepararea aluatului. Se coace la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare) pentru aproximativ 35-40 de minute pana cand aluatul capata o nuanta aurie.

Loulou

previous
Peste la cuptor cu fenicul, rosii si sos de patrunjel cu usturoi
next
Gnocchi cu sparanghel si parmezan
previous
Peste la cuptor cu fenicul, rosii si sos de patrunjel cu usturoi
next
Gnocchi cu sparanghel si parmezan

Add Your Comment