Ingredients
Aluat
- 350 g faina (puteti folosi si faina integrala)
- 200 g unt
- 1 galbenus de ou
- cateva linguri de apa foarte rece
- un praf de sare
Umplutura
- 500 g capsuni
- 3-4 tije de rubarba
- 3 linguri de faina
- 150 g zahar brun
Instructiuni
Puteti prepara aceasta tarta si cu cirese si rubarba.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare). |
2 Gata | Preparati mai intai aluatul. Se amesteca faina cu untul taiat cubulete, sarea si oul usor batut. Se obtine mai intai un amestec sfaramicios, apoi mai framanti pana incepe sa se lege. Daca doriti puteti prepara aluatul folosind robotul de bucatarie. Se adauga cate o lingura de apa foarte rece pana se obtine un aluat omogen. Pregatirea aluatului trebuie sa dureze putin, pentru ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de minute. |
3 Gata | |
4 Gata | Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute la temperatura camerei. Aluatul se va intinde direct pe hartia de copt. Pudrati hartia cu faina si intindeti aluatul bine. Puneti hartia de copt pe care ati intins aluatul in tava de copt. Presarati un amestec preparat din 3 linguri de faina si 3 linguri de zahar brun. Lasati o margine cam de 2-3 cm. |
5 Gata | Asezati capsunile si rubarba pe suprafata tartei apoi presarati deasupra 3 linguri de zahar brun. Pliati marginile aluatului spre interior peste umplutura (aluatul va acoperi doar partial fructele). Ungeti marginile aluatului cu albusul ramas de la prepararea aluatului. Se coace la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare) pentru aproximativ 35-40 de minute pana cand aluatul capata o nuanta aurie. |