Tarta frangipane cu flori de soc si capsuni

Tarta frangipane cu flori de soc si capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru aluat
200 faina (puteti folosi faina integrala)
100 g unt
1 lingura de zahar
1 praf de sare
1 ou
Pentru umplutura
3-4 inflorescente mari de soc (30-40 g flori de soc)
100 g unt
50 g zahar brun
130 g faina de migdale
2 oua
1 lingura de lichior sau sirop de soc (optional)
300-400 g capsuni

Un gust sofisticat intr-o tarta foarte usor de preparat

  • 1 ora si 15 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Instructiuni

Florile de soc vor da o aroma aparte acestei tarte, insa daca nu aveti, puteti prepara aceasta tarta si fara flori de soc. Puteti adauga lichior sau sirop de soc.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata).

2
Gata

Amestecati zaharul cu untul pana cand zaharul se topeste complet. Adaugati oul si omogenizati. Apoi adaugati faina si praful de sare. Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider pentru 20-30 minute.

3
Gata

Dupa cele treizeci de minute la frigider, scoateti aluatul, pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor, astfel incat sa obtineti o foaie cu cativa centimetri mai mare decat tava de tarta. Rulati aluatul pe sucitor, transferati aluatul in tava unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. Intepati aluatul cu o furculita, apoi puneti peste el o foaie de copt. Umpleti tava cu boabe de fasole sau de orez si bagati tava in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute. Dupa acest interval de timp indepartati foaia de copt cu boabele de fasole si mai coaceti inca 10-12 minute.

4
Gata

Cat timp se coace baza tartei, scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca le cumparati de la piata si nu stiti de unde au fost culese, este indicat sa le spalati. Daca culegeti florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatiti.
Indepartati florile de pe codite. Vom folosi doar de flori in aceasta reteta.
Spalati capsunile si taiati-le in jumatate.

5
Gata

Pentru crema frangipane, se amesteca bine ouale cu untul, zaharul si florile soc. Apoi adaugati lichiorul sau siropul de soc si faina de migdale. Amestecati pana cand obtineti o crema omogena.

6
Gata

Turnati crema frangipane peste baza de tarta, iar apoi asezati deasupra jumatatile de capsuni. Coaceti 30-35 minute.

Loulou

previous
Supa crema de sparanghel
next
Crumble cu rosii cherry si busuioc
previous
Supa crema de sparanghel
next
Crumble cu rosii cherry si busuioc

Add Your Comment