Ingredients
Pentru aluat
- 200 faina (puteti folosi faina integrala)
- 100 g unt
- 1 lingura de zahar
- 1 praf de sare
- 1 ou
Pentru umplutura
- 3-4 inflorescente mari de soc (30-40 g flori de soc)
- 100 g unt
- 50 g zahar brun
- 130 g faina de migdale
- 2 oua
- 1 lingura de lichior sau sirop de soc (optional)
- 300-400 g capsuni
Instructiuni
Florile de soc vor da o aroma aparte acestei tarte, insa daca nu aveti, puteti prepara aceasta tarta si fara flori de soc. Puteti adauga lichior sau sirop de soc.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata). |
2 Gata | Amestecati zaharul cu untul pana cand zaharul se topeste complet. Adaugati oul si omogenizati. Apoi adaugati faina si praful de sare. Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen. |
3 Gata | Dupa cele treizeci de minute la frigider, scoateti aluatul, pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor, astfel incat sa obtineti o foaie cu cativa centimetri mai mare decat tava de tarta. Rulati aluatul pe sucitor, transferati aluatul in tava unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. Intepati aluatul cu o furculita, apoi puneti peste el o foaie de copt. Umpleti tava cu boabe de fasole sau de orez si bagati tava in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute. Dupa acest interval de timp indepartati foaia de copt cu boabele de fasole si mai coaceti inca 10-12 minute. |
4 Gata | Cat timp se coace baza tartei, scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca le cumparati de la piata si nu stiti de unde au fost culese, este indicat sa le spalati. Daca culegeti florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatiti. |
5 Gata | |
6 Gata |