Tarta cu verdeturi, pecorino si fistic

Tarta cu verdeturi, pecorino si fistic

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru crusta
200 g faina
110 g unt foarte rece
1 ou
35 g fistic curatat de coaja
un praf de sare
Pentru umplutura
1 legatura de mangold si o legatura de kale sau 500 g de spanac proaspat
3 oua
75 g pecorino
100 ml smantana sau iaurt de baut
50 g fistic curatat de coaja
1/2 legatura de patrunjel verde
2-3 fire de ceapa verde si 2-3 fire de usturoi verde
2 linguri de ulei
sare
piper proaspat macinat
nucsoara (optional)

O tarta perfecta pentru un pranz in familie sau pentru o masa de sarbatoare

  • o ora si 10 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

  • Pentru crusta

  • Pentru umplutura

Instructiuni

Aceasta tarta cu verdeturi, pecorino si fistic este ideala in orice moment al anului. E perfecta pentru o masa de sarbatoare dar si pentru un pranz sau cina in familie.

Eu am folosit kale si mangold, dar primavara poti folosi stevie si spanac, sau doar spanac. In loc de pecorino poti folosi parmezan sau orice alta branza maturata.

Fisticul aduce gust, culoare dar si o nota crocanta acestei tarte, combinandu-se perfect cu celelalte ingrediente.

Etape

1
Gata

Pentru aluat, pune intr-un bol faina, un praf de sare si fisticul tocat grosier. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga oul si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga cate o lingura de apa foarte rece. Cand aluatul devine fin si elastic inveleste-l in hartie de copt si pune-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.

2
Gata

Cat sta aluatul in frigider pregateste umplutura.
Spala si scurge bine frunzele de kale, mangold sau spanac, in functie de ce ai ales sa folosesti.
Scoate nervurile de la frunzele de kale si de mangold. Toaca frunzele in fasii.

3
Gata

Taie ceapa verde si usturoiul verde rondele.
Intr-o tigaie incapatoare pune doua linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins adauga ceapa si usutoriul. Caleste cateva minute pana cand legumele se inmoaie.

4
Gata

Adauga frunzele de kale si mangold peste ceapa si usturoiul calite. Adauga un praf de sare si amesteca pana cand frunzele se inmoaie.
Dupa ce frunzele s-au inmuiat da tigaia deoparte.

5
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

6
Gata

Scoate aluatul din frigider.
Pune aluatul intre doua foi de hartie de copt si intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana cand obtii o foaie suficient de mare cat sa acopere atat fundul cat si peretii tavii.
Transfera aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixeaza-l bine pe baza si peretii vasului.
Inteapa baza cu o furculita. Coace aluatul timp de 12-15 minute.

7
Gata

Cat se coace crusta pregateste umplutura.
Intr-un bol amesteca ouale cu smantana. Adauga apoi perorino ras, fisticul tocat grosier si patrunjelul verde tocat marunt. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Optional poti adauga un varf de lingurita de nucsoara macinata. Amesteca totul bine.
In aceasta faza poti sa adaugi si fruzele de kale si mangold gatite. Eu am ales sa nu le amestec si sa le pun la baza tartei.

8
Gata

Aseaza frunzele gatite peste aluatul de tarta. Distribuie-le uniform.
Toarna pe deasupra amestecul de ou si smantana.

9
Gata

Tarta se coace timp de 35-40 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Lasa tarta sa se raceasca 15-20 minute inainte de a fi servita. Este buna si rece, a doua zi.
Acesta tarta cu verdeturi, pecorino si fistic se potriveste bine cu salata verde alaturi.

Loulou

previous
Reteta rapida de socata
next
Limonada cu flori de soc si petale de bujori
previous
Reteta rapida de socata
next
Limonada cu flori de soc si petale de bujori

Add Your Comment