Ingredients
Pentru crusta
- 200 g faina
- 110 g unt foarte rece
- 1 ou
- 35 g fistic curatat de coaja
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 1 legatura de mangold si o legatura de kale sau 500 g de spanac proaspat
- 3 oua
- 75 g pecorino
- 100 ml smantana sau iaurt de baut
- 50 g fistic curatat de coaja
- 1/2 legatura de patrunjel verde
- 2-3 fire de ceapa verde si 2-3 fire de usturoi verde
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper proaspat macinat
- nucsoara (optional)
Instructiuni
Aceasta tarta cu verdeturi, pecorino si fistic este ideala in orice moment al anului. E perfecta pentru o masa de sarbatoare dar si pentru un pranz sau cina in familie.
Eu am folosit kale si mangold, dar primavara poti folosi stevie si spanac, sau doar spanac. In loc de pecorino poti folosi parmezan sau orice alta branza maturata.
Fisticul aduce gust, culoare dar si o nota crocanta acestei tarte, combinandu-se perfect cu celelalte ingrediente.
Etape
1 Gata | Pentru aluat, pune intr-un bol faina, un praf de sare si fisticul tocat grosier. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga oul si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga cate o lingura de apa foarte rece. Cand aluatul devine fin si elastic inveleste-l in hartie de copt si pune-l la frigider pentru cel putin 30 de minute. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Scoate aluatul din frigider. |
7 Gata | Cat se coace crusta pregateste umplutura. |
8 Gata | |
9 Gata |