Ingredients
Pentru aluat
- 300 g faina (puteti folosi faina integrala)
- 150 g unt rece
- 1 praf de sare
- Daca vreti puteti adauga o lingura de seminta de in
- 3-4 linguri de apa foarte rece ca gheata
Pentru umplutura
- 1/2 kg spanac
- 2 legaturi de leurda
- 1 legatura de mangold (puteti inlocui cu o legatura de untisor)
- 1 legatura de stevie
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 lingura de ulei
- 1 ou
- 150 g branza feta
- 150 g iaurt grecesc
- sare
- piper
- 1 ou pentru uns aluatul
Instructiuni
Primavara ne ofera o bogatie de plante verzi, care mai de care mai sanatoase. Puteti prepara aceasta tarta folosind o combinatie de ierburi si plante care va este pe plac.
Etape
1 Gata | Preparati mai intai aluatul. Incorporati cu degetele, sau cu o spatula untul (taiat cubulete) in faina amestecata cu sare (si optional cu semintele de in), pana cand se obtin firmituri de aluat. Puteti folosi si un robot de bucatarie pentru aceasta operatiune. Aluatul va capata consistenta dupa ce veti adauga cateva linguri de apa foarte rece. Aluatul se acopera cu folie alimentara si se lasa 30 de minute la frigider. |
2 Gata | Intre timp se spala bine spanacul, leurda, mangoldul, stevia si ceapa verde si se toaca toate verdeturile grosier. Puneti o tigaie pe foc si adaugati o lingura de ulei. Puneti mai intai ceapa verde si lasati sa se soteze 2-3 minute. Adugati apoi si celelalte verdeturi. Lasati sa se gateasca la foc mic, amestecand din cand in cand. Frunzele se vor inmuia si vor lasa zeama. Gatiti pana cand scade zeama, dupa care luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca. |
3 Gata | Dupa ce verdeturile sotate s-au racit, se amesteca iaurtul, oul si branza feta. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata). |
4 Gata | Se scoate aluatul din frigider. Aluatul se intinde in forma circulara, pe o suprafata presarata cu faina. Se pune foaia de aluat pe hartie de copt, care se aseaza pe o tava de cuptor. Se distribuie umplutura pe suprafata foii de aluat, pastrand 5 - 6 centrimetri neacoperiti, de jur imprejur. Marginea neacoperita se ridica peste umplutura. Marginea aluatului se unge cu ou batut. Se coace in cuptor timp de 30 minute si se serveste calda sau rece. |