Tarta cu verdeturi de primavara

Tarta cu verdeturi de primavara

Ingrediente

Portii
Pentru aluat
300 g faina (puteti folosi faina integrala)
150 g unt rece
1 praf de sare
Daca vreti puteti adauga o lingura de seminta de in
3-4 linguri de apa foarte rece ca gheata
Pentru umplutura
1/2 kg spanac
2 legaturi de leurda
1 legatura de mangold (puteti inlocui cu o legatura de untisor)
1 legatura de stevie
1 legatura de ceapa verde
1 lingura de ulei
1 ou
150 g branza feta
150 g iaurt grecesc
sare
piper
1 ou pentru uns aluatul

Un gust delicios dat de o combinatie excelenta de verdeturi de primavara.

  • 120 minute
  • Portii 6
  • Medium

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Modul de preparare

Primavara ne ofera o bogatie de plante verzi, care mai de care mai sanatoase. Puteti prepara aceasta tarta folosind o combinatie de ierburi si plante care va este pe plac.

1
Gata

Preparati mai intai aluatul. Incorporati cu degetele, sau cu o spatula untul (taiat cubulete) in faina amestecata cu sare (si optional cu semintele de in), pana cand se obtin firmituri de aluat. Puteti folosi si un robot de bucatarie pentru aceasta operatiune. Aluatul va capata consistenta dupa ce veti adauga cateva linguri de apa foarte rece. Aluatul se acopera cu folie alimentara si se lasa 30 de minute la frigider.

2
Gata

Intre timp se spala bine spanacul, leurda, mangoldul, stevia si ceapa verde si se toaca toate verdeturile grosier. Puneti o tigaie pe foc si adaugati o lingura de ulei. Puneti mai intai ceapa verde si lasati sa se soteze 2-3 minute. Adugati apoi si celelalte verdeturi. Lasati sa se gateasca la foc mic, amestecand din cand in cand. Frunzele se vor inmuia si vor lasa zeama. Gatiti pana cand scade zeama, dupa care luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca.

3
Gata

Dupa ce verdeturile sotate s-au racit, se amesteca iaurtul, oul si branza feta. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

4
Gata

Se scoate aluatul din frigider. Aluatul se intinde in forma circulara, pe o suprafata presarata cu faina. Se pune foaia de aluat pe hartie de copt, care se aseaza pe o tava de cuptor. Se distribuie umplutura pe suprafata foii de aluat, pastrand 5 - 6 centrimetri neacoperiti, de jur imprejur. Marginea neacoperita se ridica peste umplutura. Marginea aluatului se unge cu ou batut. Se coace in cuptor timp de 30 minute si se serveste calda sau rece.

inapoi
Risotto cu urzici si sos de hrean
inainte
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi
previous
Risotto cu urzici si sos de hrean
next
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi

Add Your Comment