Tarta cu spanac si migdale

Tarta cu spanac si migdale

Ingrediente

Portii
Aluat
200 gr de faina si inca 2 linguri pentru blatul de lucru
100 g unt
un galbenus de ou (albusul nu se include in aluat)
2 linguri de apa rece
un praf de sare
Umplutura
500 mg spanac proaspat sau congelat
4-5 catei de usturoi (daca e primavara si va place, puteti pune o mana de leurda in loc de usturoi)
o ceapa (sau 2-3 fire de ceapa verde)
100 g crema de branza
100 ml de smantana dulce pentru frisca
3 oua
50 g parmezan ras
4 linguri de migdale tocate
un varf de cutit de praf de nuscoara
o legatura de marar
sare
piper

Este o tarta satioasa si sanatoasa care poate fi servita la pranz sau la cina, poate fi luata la pachet la servici sau la picnic.

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 6
  • Medium

Ingrediente

  • Aluat

  • Umplutura

Modul de preparare

Se poate preapara intr-o tava cu diametrul de 24 cm, mai adanca, dar si in una cu diametrul de 28 cm.
Puteti inlocui crema de branza si smantana cu 200 g de urda. Gustul urdei se potriveste foarte bine cu spanacul.

1
Gata

Preparati mai intai aluatul. Puneti toate ingredientele reci intr-un bol. Framantati rapid, cu varfurile degetelor. Veti obtine mai intai niste firmituri, apoi framanti pana se formeaza aluatul. Pregatirea aluatului trebuie sa dureze putin, pentru ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de minute.

2
Gata

Intre timp, daca aveti spanac proaspat, acesta trebuie curatat si spalat. Trebuie sa va asigurati ca dupa curatare aveti 500 g de spanac. Puneti la fiert o oala cu apa si sare. Cand apa a inceput sa fiarba puneti spanacul si il lasati jumatate de minut dupa care il scurgeti bine si il lasati sa se raceasca.
Daca folositi spanac congelat sariti peste aceasta etapa.

3
Gata

Porniti cuptorul la 180 de grade, sau la 4 la cuptorul pe gaz (foc mediu). Taiati ceapa si usturoiul marunt. Amestecati crema de branza si frisca batuta (sau urda in loc de branza si smantana) cu ouale (puneti si albusul care a ramas de la galbenusul pus in aluat), parmezanul, sarea, piperul, nucsoara si doua linguri de migdale tocate marunt, adaugati ceapa tocata marunt (sau ceapa verde), usturoiul (sau leurda) si mararul tocat marunt.

4
Gata

Scoateti aluatul din frigider. Pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti o foaie cam cat e dimensiunea tavii. Ungeti tava cu unt, rulati aluatul pe facalet si il derulati in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Intepati cu furculita aluatul din loc in loc si il dati la cuptor pentru 10-12 minute. Pentru a nu se umfla aluatul puneti peste aluat un cerc taiat din hartie de copt cu boabe de fasole deasupra.

5
Gata

Daca folositi spanac proaspat, dupa ce l-ati oparit si l-ati scurs, il stoarceti bine si il tocati. Daca folositi spanac congelat, caliti spanacul intr-o tigaie si apoi il treceti printr-o strecuratoare sa se scurga cat mai bine zeama.

6
Gata

Adaugati si spanacul la amestecul de branza pregatit anterior, il potriviti de sare si piper.

7
Gata

Scoateti aluatul din cuptor. Turnati deasupra compozitia pregatita. Mai presarati 2 linguri de migdale tocate mai mare si parmezan. Lasati la cuptor timp 30-40 de min. Se poate servi calda sau rece.

inapoi
Supa de fasole boabe
inainte
Risotto cu dovlecei, mozzarela si busuioc proaspat
previous
Supa de fasole boabe
next
Risotto cu dovlecei, mozzarela si busuioc proaspat

Add Your Comment