Tarta cu smochine, branza de capra si cimbru

Tarta cu smochine, branza de capra si cimbru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
4 foi subtiri de placinta
3 oua
75 g smantana
125 ml lapte
25 g parmazan
125 g branza de capra
cateva fire de cibru (de preferat proaspat)
150 g smochine (4-5 smochine mari)
1 lingura e ulei
sare
piper proaspat macinat

O tarta perfecta ideala pentru sezonul smochinelor

  • 1 ora
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Tarta cu smochine, branza de capra si cimbru este pur si simplu delicioasa. Fiole de placinta crocante, compozitia cremoasa, aroma smochinelor si a cimbrului o fac sa fie perfecta.

Daca iti plac smochinele trebuie neaparat sa incerci aceasta tarta. Se prepara simplu si rezultatul este garantat.

Cu foile care iti raman, poti sa prepari aceasta Placinta cu legume

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

2
Gata

Taie foile de plcinta pe jumatate.
Ia prima foiae si unge-o cu ulei. Apoi aseaza a doua foaie, usor rotita fata de prima. Unge si a doua foaie cu ulei, Continua asa pana asezi toate foile.

3
Gata

Unge cu ulei o forma de tort cu fundul detasabil, cu diametrul de 18-20 cm. Aseaza foile de placinta in forma.

4
Gata

Intr-un bol pune ouale, smanta si laptele. Adauga un praf de sare si piper proaspat macinat. Amesteca bine.

5
Gata

Adauga apoi parmezanul, branza de capra si cimbrul tocat marunt. Amesca bine.

6
Gata

Spala smochinele, inlatura codita, apoi taie-le pe jumatate.

7
Gata

Toarna compozitia in tava, peste foile de placinta.. Aseaza jumatatile de smochina cu fata taiata in sus, pe toata suprafata tartei.

8
Gata

Se coace timp de 45-50 de minute pana cand foile de placinta devin aurii, iar compozitia este coapta.
Lasa tarta sa se raceasca cateva minuta inainte de o taia.
Sigur vei fi surprins de combinatia perfecta de gusturi din aceasta tarta cu smochine, branza de capra si cimbru.

Loulou

previous
Galuste cu prune – cu sau fara gluten, servite cu sos de afine
next
Mancarica din boabe noi (proaspete) de fasole
previous
Galuste cu prune – cu sau fara gluten, servite cu sos de afine
next
Mancarica din boabe noi (proaspete) de fasole

Add Your Comment