Tarta cu smochine, branza de capra, nuci si cimbru

Tarta cu smochine, branza de capra, nuci si cimbru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
300 g smochine
200 g faina
125 g unt
1 galbenus
300 g branza de capra
50 g nuci
2 crengute de cimbru proaspat
1 lingura de miere
un praf de sare

O tarta perfecta pentru o masa de toamna

  • 1 ora
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta combinatie mi se pare senzationala.

Crusta cu gust de unt se combina perfect cu branza cremoasa, smochinele dulci si aromate, nucile crocante si aroma cimbrului.

Ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 20 cm.

Etape

1
Gata

Preapara mai intai aluatul. Amesteca untul rece taiat cubulete, sarea, galbenusul si faina. Daca e nevoie, adauga cate o lingura de apa foarte rece pana se leaga bine aluatul.
Aluatul se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

2
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

3
Gata

Aluatul scos din frigider se intinde intr-o foaie si se pune in tava de tarta unsa in prealabil cu unt.
Inteapa aluatul cu o furculita da tava la cuptor pentru aproximativ 10-13 minute.

4
Gata

Scoate tava din cuptor si pune branza de capra rupta bucatele peste aluat. Presara nucile tocate grosier si cibru proaspat.
Pe deasupra aseaza smochinele taiate felii. Eu am avut smochine micute pe care le-am taiat doar pe jumatate. Stropeste smochinele cu miere si mai presara cimbru proaspat.

5
Gata

Da tava la cuptor aproximativ 30 minute, pana cand branza se topeste iar smochinele sunt rumenite usor. Poti sa mai presari nuci prajite si cimbru proaspat inainte de servire.

Loulou

previous
Mancarica de galbiori cu smantana
next
Tarta cu dovlecei, ricotta, lamaie si cimbru
previous
Mancarica de galbiori cu smantana
next
Tarta cu dovlecei, ricotta, lamaie si cimbru

Add Your Comment