Ingredients
Pentru aluat
- 200 g faina
- 100 g unt
- coaja rasa de la o lamaie
- 2-3 linguri de apa foarte rece
- un paf de sare
Pentru umplutura
- 250 g branza ricotta
- 300-400 g smochine
- 100 g miere
- zeama de la o lamaie
- 50 g faina de migdale
- 2 oua
Instructiuni
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata). Ungeti cu unt o forma rotunda de tarta si tapetati cu faina. |
2 Gata | Pentru a prepara aluatul se amesteca faina cu untul taiat cubulete si sarea. Se obtin mai intai niste firimituri. Se adauga apoi cate o lingura de apa foarte rece pana se obtine un aluat omogen. Pregatirea aluatului trebuie sa dureze putin, pentru ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Daca doriti puteti prepara aluatul folosind robotul de bucatarie. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de minute. |
3 Gata | |
4 Gata | Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute la temperatura camerei. Pudrati blatul de lucru si intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor. Transferati aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. |
5 Gata | |
6 Gata |