Tarta cu ricotta si smochine proaspete

Tarta cu ricotta si smochine proaspete

Ingrediente

Portii
Pentru aluat
200 g faina
100 g unt
coaja rasa de la o lamaie
2-3 linguri de apa foarte rece
un paf de sare
Pentru umplutura
250 g branza ricotta
300-400 g smochine
100 g miere
zeama de la o lamaie
50 g faina de migdale
2 oua

Un desert perfect pentru un sfarsit de vara, indulcit cu miere

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Modul de preparare

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata). Ungeti cu unt o forma rotunda de tarta si tapetati cu faina.

2
Gata

Pentru a prepara aluatul se amesteca faina cu untul taiat cubulete si sarea. Se obtin mai intai niste firimituri. Se adauga apoi cate o lingura de apa foarte rece pana se obtine un aluat omogen. Pregatirea aluatului trebuie sa dureze putin, pentru ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Daca doriti puteti prepara aluatul folosind robotul de bucatarie. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de minute.

3
Gata

Spalati smochinele si taiati-le in jumatate daca sunt micute, sau in sferuti sau felii daca sunt mari.

4
Gata

Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute la temperatura camerei. Pudrati blatul de lucru si intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor. Transferati aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului.
Intepati baza cu o furculita. Dati tava la cuptor pentru 12-15 minute pana devine usor rumen.

5
Gata

Amestecati mierea cu zeama de lamaie, apoi adaugati ricotta, ouale si faina de migdale. Amestecati pana se omogenizeaza bine.
Turnati crema peste aluatul partial copt si desupra asezati smochinele.

6
Gata

Se da tarta la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand crema se incheaga si fructele se inmoaie.

inapoi
Supa de vinete coapte si ardei copti
previous
Supa de vinete coapte si ardei copti

Add Your Comment