Tarta cu prune si nuci

Tarta cu prune si nuci

Ingrediente

Portii
Pentru aluat
250 g faina integrala
150 g unt
2 linguri de nuca macinata
1 ou
50 g zahar
un praf de sare
2 linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
2 oua
2 linguri de smantana
3 linguri de nuca
o lingurita de scortisoara
10-15 prune
50 g zahar

O tarta care imbina perfect prunele parfumate cu aroma discreta a nucilor.

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Modul de preparare

Aceasta tarta cu prune se poate prepara si cu migdale macinate in loc de nuci.

1
Gata

Se incinge cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).
Pentru aluat, puneti intr-un bol faina, zaharul, untul, oul si nuca macinata si amesteca bine. Daca este necesar, adaugati doua linguri de apa foarte rece si framantati pana cand aluatul se incheaga.
Intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor. Transferati aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului.
Intepati baza cu o furculita si puneti aluatul la frigider cel putin 30 de minute.
Dupa ce aluatul s-a racit, puneti o hartie de copt peste el si umpleti tava cu boabe de fasole.
Coaceti aluatul timp de 15 minute, apoi scoateti hartia si boabele de fasole. Puneti tarta inapoi in cuptor pentru alte 10 minute.

2
Gata

Pentru a pregati umplutura amestecati ouale cu zaharul, smantana, nucile macinate si scortisoara pana se formeaza o crema omogena.
Taiati prunele in sferturi.
Puneti crema de nuci peste aluatul copt, apoi asazati deasupra prunele. Daca doriti, deasupra prunelor mai puteti presara bucati de nuca. Se da tarta la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand crema se incheaga si fructele se inmoaie.

inapoi
Ghiveci cu legume de vara
inainte
Salata de pastrav afumat cu sos de hrean
previous
Ghiveci cu legume de vara
next
Salata de pastrav afumat cu sos de hrean

Add Your Comment