Ingredients
Pentru crusta
- 180 g faina
- 1 lingura de zahar
- 1/4 lingurita de sare
- 160 g unt rece
- 1 lingura de otet din cidru de mere
- 4-6 linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
- 4 mere
- 2-3 linguiri de zeama de lamaie
- 2 linguri de zahar
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de scortisoara (optional)
Pentru crema de migdale
- 55 g unt la temperatura camerei
- 50 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 75 g migdale macinate
- 1 ou
Instructiuni
Aceasta tarta este potrivita pentru orice ocazie si pentru orice moment al anului. Este foarte frageda, cu un gust fresh si parfumat, de mere.
Se poate prepara la fel de bine si cu pere, iar migdalele macinate pot fi inlocite si cu nuci macinate sau alune de padure macinate.
Eu am avut si mere Red Love, cu pulpa de culoare rosie, dar poti folosi mere obisnuite, cu coaja rosie.
Am folosit o tava cu diametrul de 22-24 cm.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata). |
5 Gata | Unge o tava cu fundul detasabil cu unt. |
6 Gata | |
7 Gata | Scoate tava din cuptor si lasa aluatul sa se racoreasca putin. Toarna crema de migdale si intinde-o omogen pe toata suprafata tartei. Aseaza feliile de mar in cercuri concentrice pana acoperi toata suprafata tartei. Toarna pe deasupra sucul lasat de mere. |
8 Gata |