Tarta cu mere si migdale

Tarta cu mere si migdale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru crusta
180 g faina
1 lingura de zahar
1/4 lingurita de sare
160 g unt rece
1 lingura de otet din cidru de mere
4-6 linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
4 mere
2-3 linguiri de zeama de lamaie
2 linguri de zahar
1 praf de sare
1 lingurita de scortisoara (optional)
Pentru crema de migdale
55 g unt la temperatura camerei
50 g zahar
1 lingurita extract de vanilie
75 g migdale macinate
1 ou

O tarta lejera, foarte aromata

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

  • Pentru crusta

  • Pentru umplutura

  • Pentru crema de migdale

Instructiuni

Aceasta tarta este potrivita pentru orice ocazie si pentru orice moment al anului. Este foarte frageda, cu un gust fresh si parfumat, de mere.

Se poate prepara la fel de bine si cu pere, iar migdalele macinate pot fi inlocite si cu nuci macinate sau alune de padure macinate.

Eu am avut si mere Red Love, cu pulpa de culoare rosie, dar poti folosi mere obisnuite, cu coaja rosie.

Am folosit o tava cu diametrul de 22-24 cm.

Etape

1
Gata

Pentru aluatul de tarta amesteca untul rece taiat cubulete, zaharul, otetul, sarea si faina pana obtii niste firmituri. Adauga cate o lingura de apa foarte rece pana se leaga bine aluatul.
Aluatul se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

2
Gata

Taie merele pe jumatate, scoate cotorul si apoi taie filii cat mai subtiri. Ideal este sa folosesti o mandolina, pentru a avea aceeasi grosime. Eu am taiat feliile cu cutitul.

3
Gata

Pune feliile de mere intr-un castron si adauga sarea, zaharul, zeama de lamaie si optional scortisoara. Lasa merele sa stea cel putin 15-20 de minute.

4
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

5
Gata

Unge o tava cu fundul detasabil cu unt.
Scoate aluatul din frigider, lasa-l cateva minute la temperatura camerei apoi intinde-l pe o suprafata pudrata cu faina, cu ajutotul unui sucitor. Pune aluatul in tava si taie excesul de aluat de pe margine.
Inteapa aluatul cu o furculita si da tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

6
Gata

Intr-un bol amesteca toate ingredientele pentru crema de migdale, pana obtii un amestec cremos, omogen.

7
Gata

Scoate tava din cuptor si lasa aluatul sa se racoreasca putin. Toarna crema de migdale si intinde-o omogen pe toata suprafata tartei. Aseaza feliile de mar in cercuri concentrice pana acoperi toata suprafata tartei. Toarna pe deasupra sucul lasat de mere.
Da tava la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand merele incep sa fie rumene pe margine. Ai grija sa nu coci prea mult, ca sa nu pierzi culoarea fumoasa a merelor.

8
Gata

Serveste tarta dupa ce s-a racit complet. Se potriveste perfect si cu o cupa de inchetata de vanilie, dar este extraordinara si slimpla. E frageda si foarte aromata.

Loulou

previous
Biscuiti Linzer
next
Broccoli si conopida gratinate
previous
Biscuiti Linzer
next
Broccoli si conopida gratinate

Add Your Comment