Ingredients
-
Pentru aluat
-
100 g unt plus extra pentru uns tava
-
150 g faina de migdale
-
100 g faina din seminte de dovleac
-
50 g seminte de in macinate
-
1 ou
-
un praf de sare
-
Pentru umplutura
-
30 g frunze de kale (o legatura mare)
-
35 g nuci
-
150 g ricotta
-
4 oua
-
150 g iaurt grecesc
-
2 lingurite coaja rasa de lamaie
-
2 catei de usturoi sau doua fire de usturoi verde
-
2 lingurite de tarhon tocat
-
sare
-
piper
Instructiuni
Aceasta tarta cu kale si nuci este ideala daca va doriti o tarta sanatoasa, hranitoare si fara gluten. Este perfecta la pranz, cina sau poate fi luata la pachet la serviciu.
Etape
1
Gata
|
Se preincalzeste cuptorul la 200°C (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare). |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
Unge cu unt o tava cu fundul detasabil (eu am folosit o tava cu diametrul 28 cm, dar se poate folosi si una cu diametrul 26 cm). |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
Spala si scurge bine frunzele de kale. Indeparteaza petiolul apoi toaca frunzele marunt. |
6
Gata
|
|
7
Gata
|
|
8
Gata
|