Tarta cu kale si nuci – fara gluten

Tarta cu kale si nuci – fara gluten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru aluat
100 g unt plus extra pentru uns tava
150 g faina de migdale
100 g faina din seminte de dovleac
50 g seminte de in macinate
1 ou
un praf de sare
Pentru umplutura
30 g frunze de kale (o legatura mare)
35 g nuci
150 g ricotta
4 oua
150 g iaurt grecesc
2 lingurite coaja rasa de lamaie
2 catei de usturoi sau doua fire de usturoi verde
2 lingurite de tarhon tocat
sare
piper

Delicioasa si hranitoare, buna in orice moment al zilei

  • 1 ora si 1o minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Instructiuni

Aceasta tarta cu kale si nuci este ideala daca va doriti o tarta sanatoasa, hranitoare si fara gluten. Este perfecta la pranz, cina sau poate fi luata la pachet la serviciu.

Etape

1
Gata

Se preincalzeste cuptorul la 200°C (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare).

2
Gata

Intr-un bol amesteca faina de migdale, faina din seminte de dovleac, semintele de in macinate, un praf de sare, un ou si untul topit. Amesteca bine pana cand obtii un aluat omogen.

3
Gata

Unge cu unt o tava cu fundul detasabil (eu am folosit o tava cu diametrul 28 cm, dar se poate folosi si una cu diametrul 26 cm).
Intinde cu mana aluatul pe toata suprafata tavii si pe pereti. Aluatul este prea moale pentru a fi rulat cu sucitorul.
Inteapa usor aluatul cu o furculita si coace-l timp de 10 minute. Apoi lasa crusta de tarta sa se raceasca si redu temperatura cuptorului la 160°C (treapta 3 la cuptorul cu gaz, temperatura mica).

4
Gata

Prajeste usor nucile intr-o tigaie antiderenta, pana cand incep sa se rumeneasca si sa se desprinda pielita de deasupra.
Freaca usor nucile intre palme pentru a desprinde pielita, apoi rupe miezul in bucatele mai mici

5
Gata

Spala si scurge bine frunzele de kale. Indeparteaza petiolul apoi toaca frunzele marunt.

6
Gata

Intr-un bol amesteca ricotta, ouale, iaurtul, coaja de lamaie, usturoiul zdrobit, tarhonul tocat, sare, piper.

7
Gata

Peste aluatul de tarta presara frunzele de kale tocate, apoi bucatile de nuca, iar apoi toarna pe deasupra amestecul de ricotta, oua si iaurt.
Coace tarta timp de 30-40 minute sau pana cand devine aurie.

8
Gata

Lasa tarta sa se raceasca 5 minute apoi scoate-o din tava.
Se poate servi calda sau rece, alaturi de o salata.

Loulou

previous
Biscuiti cu ciocolata si cartof dulce
next
Salata cu kale, cartof dulce copt si nuci – cu sau fara branza de capra
previous
Biscuiti cu ciocolata si cartof dulce
next
Salata cu kale, cartof dulce copt si nuci – cu sau fara branza de capra

Add Your Comment