Ingredients
Pentru aluat
- 100 g unt plus extra pentru uns tava
- 150 g faina de migdale
- 100 g faina din seminte de dovleac
- 50 g seminte de in macinate
- 1 ou
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 30 g frunze de kale (o legatura mare)
- 35 g nuci
- 150 g ricotta
- 4 oua
- 150 g iaurt grecesc
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- 2 catei de usturoi sau doua fire de usturoi verde
- 2 lingurite de tarhon tocat
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta tarta cu kale si nuci este ideala daca va doriti o tarta sanatoasa, hranitoare si fara gluten. Este perfecta la pranz, cina sau poate fi luata la pachet la serviciu.
Etape
1 Gata | Se preincalzeste cuptorul la 200°C (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare). |
2 Gata | |
3 Gata | Unge cu unt o tava cu fundul detasabil (eu am folosit o tava cu diametrul 28 cm, dar se poate folosi si una cu diametrul 26 cm). |
4 Gata | |
5 Gata | Spala si scurge bine frunzele de kale. Indeparteaza petiolul apoi toaca frunzele marunt. |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata |