Ingredients
- 200 g faina
- 125 g unt
- 250 g ricotta
- 3 catei de usturoi
- coaja si zeama de la o lamaie
- 4 dovlecei sau 2 zucchini si 2 dovlecei de marime medie
- 4 crengute de cimbru
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/4 lingurita fulgi de chilli
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Aceasta tarta este impresionanta atat prin aspect cat si prin gust. Desi pare complicat de realizat, te asigur ca nu este.
Ricotta si dovlecelul se potrivesc perfect cu lamaia si cimbrul.
Eu am folosit zucchini si dovlecel galben, dar poti prepara aceasta tarta si doar cu dovlecei sau zucchini. Recomand sa tai fasiile de dovlecel in doua, pe lung. Se monteaza mai usor pe tarta si o sa-ti ajunga sigur 4 dovlecei. Mie nu mi-au ajuns si a trebuit sa improvizez cu niste rosii cherry colorate.
Etape
1 Gata | Pentru aluat, pune intr-un bol faina cu un praf de sare. Adauga untul taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga cate o lingura de apa foarte rece si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga apa. Cand aluatul este fin si elastic pune-l la frigider pentru 30 de minute. |
2 Gata | Preincalzeste cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare). |
3 Gata | Scoate aluatul din frigider. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina cu ajutorul unui sucitor. Transfera aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. Cel mai bine e sa folosesti o tava cu diametrul de 26 cm, dar se poate coace si intr-o tava de 28 de cm, ca in cazul de fata. Inteapa baza cu o furculita. Coace aluatul timp de 10-15 minute. |
4 Gata | Spala dovleceii, taie capetele si feliaza-i cat mai subtire cu o mandolona (cazul ideal), un peeler de legume, curatator de cartofi sau cu un cutit foarte bine ascutit. |
5 Gata | |
6 Gata | Pune compozitia de ricotta peste aluatul de tarta partial copt. |
7 Gata | |
8 Gata |