Tarta cu cirese si fistic

Tarta cu cirese si fistic

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru crusta
200 g faina (poate fi si faina integrala sau faina fara gluten)
110 g unt foarte rece
1 ou
50 g zahar (optional - mie imi place crusta fara zahar, insa tu poti sa adaugi, daca vrei o crusta dulce)
35 g fistic curatat de coaja
cateva linguri de apa foarte rece
un praf de sare
Pentru umplutura
80 g unt
80 g fistic macinat
70 g zahar
2 oua
1 lingura pasta de fistic (optional - doar daca ai prin casa)
500-600 g cirese sau 8-10 caise

O delicioasa tarta cu fructe de vara, pe care cu siguranta o vei prepara de mai multe ori

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

  • Pentru crusta

  • Pentru umplutura

Instructiuni

Aceasta tarta cu fistic si cirese este o combinatie dintre crusta frageda, usor crocanta, umplutura cremoasa de fistic si prospetimea cireselor.

Este la fel de buna si daca inlocuiesti ciresele cu zmeura sau caise. Mi se pare ca fisticul se potriveste perfect cu toate aceste fructe. Poti vedea si aceasta reteta de Tarta cu frangipane de fistic si zmeura

Etape

1
Gata

Pentru aluat, pune intr-un bol faina, un praf de sare si fisticul tocat grosier. Daca ai ales sa faci o crusta dulce, adauga si zaharul peste faina. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga oul si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga cate o lingura de apa foarte rece. Cand aluatul devine fin si elastic inveleste-l in hartie de copt si pune-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.

2
Gata

Cat aluatul este la frigider spala fructele si scoate samburii. Pune ciresele la scurs intr-o strecuratoare. Daca folosesti caise, fie le tai pe jumatate, fie in felii.

3
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

4
Gata

Scoate aluatul din frigider.
Pune aluatul intre doua foi de hartie de copt si intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana cand obtii o foaie suficient de mare cat sa acopere atat fundul cat si peretii tavii.
Transfera aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixeaza-l bine pe baza si peretii vasului.
Inteapa baza cu o furculita. Coace aluatul timp de 12-15 minute.

5
Gata

Pentru crema de fistic amesteca mai intai untul cu zaharul pana obtii o crema. Adauga oul si amesteca din nou. Adauga apoi fisticul si pasta de fistic (daca ai). Amesteca bine.

6
Gata

Pune crema de fistic peste crusta coapta pe jumatate.
Pune fructele pe deasupra. Tarta se coace timp de 35-40 minute sau pana cand capata o culoare aurie.

7
Gata

Lasa tarta sa se raceasca 15-20 minute inainte de a fi servita.
Poti servi aceasta tarta cu cirese si fistic cu inghetata de fistic sau de vanilie si fistic tocat, dar este delicioasa si simpla. Se topeste in gura.

Loulou

previous
Gem de caise cu cimbru, fara zahar
next
Gazpacho cu rosii galbene si piersici
previous
Gem de caise cu cimbru, fara zahar
next
Gazpacho cu rosii galbene si piersici

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here