Ingredients
Pentru crusta
- 200 g faina (poate fi si faina integrala sau faina fara gluten)
- 110 g unt foarte rece
- 1 ou
- 50 g zahar (optional - mie imi place crusta fara zahar, insa tu poti sa adaugi, daca vrei o crusta dulce)
- 35 g fistic curatat de coaja
- cateva linguri de apa foarte rece
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 80 g unt
- 80 g fistic macinat
- 70 g zahar
- 2 oua
- 1 lingura pasta de fistic (optional - doar daca ai prin casa)
- 500-600 g cirese sau 8-10 caise
Instructiuni
Aceasta tarta cu fistic si cirese este o combinatie dintre crusta frageda, usor crocanta, umplutura cremoasa de fistic si prospetimea cireselor.
Este la fel de buna si daca inlocuiesti ciresele cu zmeura sau caise. Mi se pare ca fisticul se potriveste perfect cu toate aceste fructe. Poti vedea si aceasta reteta de Tarta cu frangipane de fistic si zmeura
Etape
1 Gata | Pentru aluat, pune intr-un bol faina, un praf de sare si fisticul tocat grosier. Daca ai ales sa faci o crusta dulce, adauga si zaharul peste faina. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga oul si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga cate o lingura de apa foarte rece. Cand aluatul devine fin si elastic inveleste-l in hartie de copt si pune-l la frigider pentru cel putin 30 de minute. |
2 Gata | |
3 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata). |
4 Gata | Scoate aluatul din frigider. |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata |