Tarta cu branza dulce si capsuni

Aceasta este o tarta racoroasa si aromata, potrivita zilelor calduroase de vara.

  • 1 ora si 40 minute
  • Portii 8
  • Medium

Ingrediente

  • Aluat

  • Umplutura

  • Sos de capsuni

Modul de preparare

La prepararea acestei tarte se pot folosi si alte fructe: fructe de padure, caise, cirese, sau chiar fructe exotice precum mango. Trebuie dar sa va puneti la incercare imaginatia.

1
Gata

Pasul 2

Preincalziti cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata). Ungeti cu unt o forma rotunda de tarta si tapetati cu faina.

2
Gata

Pasul 3

Pe o suprafata presarata cu putina faina intindeti aluatul sub forma unui cerc de marimea tavii. Rulati aluatul pe sucitor si derulati-l in forma de tarta. Coaceti timp de 20 minute in cuptorul preincalzit. Pentru a nu se umfla aluatul, puneti peste aluat o hartie de copt decupata dupa forma tavii peste care puneti boabe de fasole. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

3
Gata

Pasul 4

Amestecati branza de vaci, cu zaharul, vanilia, coaja de portocala, faina, praful de sare, smantana si cele 3 galbenusuri. Bateti albusurile spuma apoi incorpolati-le in aluat amestecand usor de sus in jos. La final adaugati capsunile taiate bucati.

4
Gata

Se toarna amestecul obtinut peste crusta de aluat coapta mai devreme si se da la cuptor pentru 40 de minute pana devine aurie. Lasati tarta sa se raceasca inainte de servire. Se serveste cu sos de capsuni.

5
Gata

Pentru prepararea sosului zdrobiti capsunile cu ajutorul unui blender si puneti-le la fiert impreuna cu zaharul. Se fierbe pana cand sosusul devine usor vascos. Lasati sosul sa se raceasca si il puneti peste tarta la servire.

inapoi
Clatite cu flori de salcam
inainte
Crumble cu capsuni
previous
Clatite cu flori de salcam
next
Crumble cu capsuni

Add Your Comment