Ingredients
Aluat
- 200 g faina plus inca 2 linguri pentru blatul de lucru
- 100 g unt
- 1 galbenus (albusul nu se include in aluat)
- 2 linguri apa foarte rece
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 praf de sare
Umplutura
- 500 g branza de vaci grasa, cremoasa
- 150 g zahar
- esenta de vanilie sau o pasataie de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 3 linguri faina
- 3 linguri smantana
- 3 galbenusuri
- 3 albusuri plus albusul de la aluat, toate batute spuma
- 200 g capsuni taiate bucati
- praf de sare
Sos de capsuni
- 300 g capsuni taiate bucati
- 75 g zahar
Instructiuni
La prepararea acestei tarte se pot folosi si alte fructe: fructe de padure, caise, cirese, sau chiar fructe exotice precum mango. Trebuie dar sa va puneti la incercare imaginatia.
Etape
1 Gata | Pasul 1Amestecati ingredientele pentru aluat, framantand pana ce obtineti un aluat omogen care poate fi usor transformat intr-o bila solida. Lasati la frigider pentru 30 de minute. |
2 Gata | Pasul 2Preincalziti cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata). Ungeti cu unt o forma rotunda de tarta si tapetati cu faina. |
3 Gata | Pasul 3Pe o suprafata presarata cu putina faina intindeti aluatul sub forma unui cerc de marimea tavii. Rulati aluatul pe sucitor si derulati-l in forma de tarta. Coaceti timp de 20 minute in cuptorul preincalzit. Pentru a nu se umfla aluatul, puneti peste aluat o hartie de copt decupata dupa forma tavii peste care puneti boabe de fasole. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. |
4 Gata | Pasul 4Amestecati branza de vaci, cu zaharul, vanilia, coaja de portocala, faina, praful de sare, smantana si cele 3 galbenusuri. Bateti albusurile spuma apoi incorpolati-le in aluat amestecand usor de sus in jos. La final adaugati capsunile taiate bucati. |
5 Gata | Se toarna amestecul obtinut peste crusta de aluat coapta mai devreme si se da la cuptor pentru 40 de minute pana devine aurie. Lasati tarta sa se raceasca inainte de servire. Se serveste cu sos de capsuni. |
6 Gata | Pentru prepararea sosului zdrobiti capsunile cu ajutorul unui blender si puneti-le la fiert impreuna cu zaharul. Se fierbe pana cand sosusul devine usor vascos. Lasati sosul sa se raceasca si il puneti peste tarta la servire. |